8 vragen over je vagina die iedereen gegoogeld heeft

Liefde door Laura

Soms zijn er vragen over je lady parts die je eigenlijk niet durft te stellen. In dat geval is Google je beste vriend. Alhoewel je soms een dramatisch antwoord krijgt, is het fijn om te weten dat je lang niet de enige bent met vaginavragen. Dit zijn de meest gestelde vragen over je flamoes.

Lees ook: Pretty pleasure: deze 8 rosegold seksspeeltjes zijn alleen al mooi om naar te kijken

1. Waarom jeukt mijn vagina?

Het kan zijn dat je vagina jeukt, vooral tijdens je period. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat er iets aan de hand is. Jeuk kan bijvoorbeeld komen door hormoonwisselingen. Maar, het kunnen ook scheerbultjes of kriebelende schaamhaartjes zijn. Je kunt ook last hebben van een soa of een schimmelinfectie. Ga altijd even naar de dokter om te checken als je het niet vertrouwt.

2. Kan ik zwanger worden als ik ongesteld ben?

De kans is klein, maar niet onmogelijk. Je bent ongeveer 10 tot 16 dagen voordat je ongesteld wordt vruchtbaar, tijdens je ovulatie. Het kan altijd zijn dat je cyclus net een keertje anders loopt, of korter is. Sperma kan tot vijf dagen in je baarmoeder overleven. Daarom is het altijd handig om het veilig te blijven doen, zelfs als je ongesteld bent.

3. Hoe verbeter ik de geur van mijn vagina?

Vagina’s horen niet naar bloemetjes te ruiken. Vind je de geur echt heel vervelend? Er kunnen heel veel oorzaken zijn als je poenie een keertje niet zo lekker ruikt. Dit kan zijn omdat je ondergoed niet goed ademt, omdat je hormonen uit balans zijn, of misschien omdat je een schimmelinfectie hebt. Ga als je het niet vertrouwt altijd naar de huisarts. Hier zijn acht tips die je vagina toch iets beter laten ruiken.

4. Krijg ik een blaasontsteking als ik niet plas na de seks?

Als je seks hebt, komt er meer vocht vrij in en rondom je vagina. Dat mengt zich met bacteriën van je partner. Op deze manier is er meer kans op bacteriën die in je plasbuis komen. Om dat te voorkomen is het handig om na de seks een plasje te plegen. Dat hoeft niet gelijk na het hoogtepunt. Als je maar zorgt dat je na de seks even je blaas leegt.

5. Hoe kan ik squirten?

Meteen een disclaimer: niet iedere vrouw kan spuitend klaarkomen. Het is dus heel normaal als het jou niet lukt! Wil je meer weten over squirten? Hier is een artikel voor je waarin we alles precies uitleggen over squirten.

6. Wat zijn kegels?

Wil jij graag je bekkenbodem sterker maken? Probeer dan eens kegels uit. Zowel je orgasmes als je seksleven schijnt er beter op te worden. Ook bij incontinentie na bijvoorbeeld een zwangerschap kan het goed helpen. Hoe doe je het? Het is eigenlijk dezelfde beweging die je maakt als je je plas in wilt houden. Span deze spieren ongeveer drie seconden aan en laat ze weer los. Herhaal dit een aantal keer en je zult na een aantal dagen verschil merken.

7. Wat is een vaginascheet?

Een vaginascheet is het geluid dat je hoort wanneer lucht uit je vagina ontsnapt, vaak na een potje heftige (penetratie)seks. Geen zorgen, dit is heel normaal! Er hangt ook geen luchtje aan en het heeft niks te maken met wat je gegeten hebt. Het gebeurt wanneer er lucht vast komt te zitten in je vagina. Pfffrt

8. Kan een tampon kwijtraken?

Nope. Een tampon is groter dan de baarmoedermond, dus kan dus ook niet per ongeluk in je baarmoeder belanden. Als je hem toch niet kan vinden, kun je het beste op je hurken zitten en dan persen (alsof je tampon een drol is). Dan zou hij meer naar beneden moeten zakken.

Lees ook: Tips voor de beste anale seks