Zo maak je smerige AirPods weer blinkend schoon

Vrije tijd door Angel

Hoe herkenbaar en irritant: gele oorsmeer op je oordopjes. Niet zo fris, maar je kunt helaas weinig doen om het te voorkomen. Je hebt nou eenmaal oorsmeer in je oor. Gelukkig kun je je oordopjes makkelijk schoonmaken! Dat is razendsnel gedaan met deze tips.

Lees ook: Hoe handig: 5 trucjes met je Apple Watch

Oorsmeerig

Apple adviseert om je AirPods minstens één keer in de week schoon te maken, just to be sure. Zo voorkom je dat vuil zich opstapelt. Vooral als het geluid uit de oordopjes dof klinkt en de dopjes geel beginnen te kleuren. is het tijd voor een poetsbeurt.

Benodigdheden

Voor deze kleine schoonmaak heb je tandenstokers, (microvezel)doekjes, 70% alcohol, wattenstaafjes, of eventueel een droge, oude tandenborstel nodig. Let er wel op dat je met de droge tandenborstel voorzichtig borstelt zodat het oorsmeer niet verder in de speakers verdwijnt. Richt de oortjes met de speakers naar de grond toe terwijl je borstelt. Zo zal het vuil eruit vallen.

Schoonmaken 

Als eerste stap breng je een beetje alcohol op het wattenstaafje aan. Zorg ervoor dat het wattenstaafje niet te vochtig is. Vervolgens wrijf je met het wattenstaafje over de oortjes heen. Laat ze aan de lucht opdrogen.

Maak je AirPods-hoesje schoon met een (microvezel)doek. Voor de binnenkant kun je weer een wattenstaafje met alcohol gebruiken. Laat het hoesje (geopend) aan de lucht drogen.

AirPods Pro

Het schoonmaakproces voor de AirPods Pro is net iets anders. Deze versie heeft namelijk een siliconen opzetstukje dat je in je oorkanaal duwt. Doordat het dieper in je oor zit en van siliconen gemaakt is, kan het extra vies worden.

Haal de siliconen dopjes eraf en was die met water. Gebruik hierbij een beetje zeep, maar probeer het eerst met je vingers te poetsen. Na het wassen kun je de rubbertjes drogen met een schone handdoek en weer terug klikken. Klaar ben je!

via GIPHY

Lees ook: De 5 leukste en handigste apps voor vrouwen