Beauty
Beauty

Zo maak je zelf een fijne lipscrub in 2 stappen

Onze lippen hebben behoorlijk wat te verduren, zeker wanneer het koud is. Ze worden al gauw droog, waardoor je kleine, pijnlijke scheurtjes kunt krijgen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Met deze twee simpele stappen maak jij in een handomdraai jouw eigen, heerlijke lipscrub. Zeg maar dag tegen die schrale lippen!

lipscrub

Lees ook: Deze lippenstiften geven niet af in je mondkapje

Eigen lipscrub

Voor een basis lipscrub heb je maar drie ingrediënten nodig: olijfolie, suiker en honing. Grote kans dat jij dat sowieso al in huis hebt! Het mooie hieraan is dat je er ook nog mee kunt variëren. Vervang de olijfolie bijvoorbeeld eens door kokos- of amandelolie, en de honing voor agavesiroop.

Benodigdheden:

  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 theelepels suiker
  • Optioneel: etherische olie
 

Zo maak je je eigen lipscrub:

  1. Pak een schaaltje of een schoon, glazen potje, giet hier de olijfolie in en doe honing erbij. Is je honing erg dik en lastig om te mengen? Dan kan het helpen om het van tevoren even kort te verwarmen in de magnetron.
  2. Schep de suiker erbij en meng de drie ingrediënten goed door elkaar. Is de suiker al opgelost? Doe er dan nog een beetje extra erbij. Voilà, zo simpel is het!

Je kunt het mengsel nu gebruiken om je lippen lekker mee te verwennen. Masseer je lippen zo’n twintig tot dertig seconden met de scrub en spoel het daarna af met warm water. Als je het in een potje met een deksel hebt gedaan, kun je het nog een tijd lang bewaren in de koelkast.

Etherische olie toevoegen

Je kunt je lipscrub extra fancy maken door een geurtje of smaakje toe te voegen. Dat kan bijvoorbeeld door een etherische olie erbij te doen, zoals lavendel, roos, zoete sinaasappel, kaneel, lavendel of vanille. Het is wel erg geconcentreerd, dus gebruik niet meer dan een druppeltje van de olie per scrub. Ga je liever voor iets vers? Pureer dan bijvoorbeeld een aardbei en voeg die toe aan je scrub. Je scrub is dan slechts een paar dagen houdbaar, maar het is wel extra lekker.

Beeld: iStock

Lees ook: Zoveel vrouwen negeren de houdbaarheidsdatum van hun make-up