Series op Netflix die je moet volgen als eten je passie is

Media door Chloe

Ben jij gek op eten? Tja, wie niet? Wij kunnen dan onze vrije tijd niet beter besteden dan met een lekker hapje. En dat gaat natuurlijk het liefst gepaard met een goede Netflix serie. Ben jij nou een echte foodie, dan moet je even opletten. Wij hebben dan namelijk de leukste series voor je verzameld die je nu direct kan streamen op Netflix.

Netflix series eten

Lees ook: Deze doodenge docu over een verdwijning in een moordhotel moet je zien!

Chef’s Table

Deze Netflix original documentaire serie is enorm indrukwekkend. In de serie worden de meest geweldige chef-koks over de hele wereld gevolgd. De serie laat zien dat een goede chef meer is dan iemand die gewoon heel goed kan koken. In ieder seizoen staat er één thema centraal. Van de lekkerste pasta’s tot de meest indrukwekkende desserts. Inmiddels staan er al zes seizoenen klaar op Netflix. Genoeg bingemateriaal dus.

§

Restaurants on the Edge

Hoewel het in de meeste food series gaat over het beste van het beste, is dit bij Restaurants on the Edge wel anders. In deze serie worden namelijk de slechts lopende restaurants ter wereld met de mooiste uitzichten bezocht door drie experts die alles weten op het gebied van eten en design in de hoop de zaak te redden. Aan het uitzicht zal het in ieder geval niet liggen.

Street Food: Latin America

In deze docu serie delen Latijns-Amerikaanse chefs hun verhalen. De gerechten komen voort uit innovatie en traditie en dat maakt ze bijzonder. Na het zien van deze serie zal je kijk op street food enorm veranderd zijn.

Somebody Feed Phil

De bekende Phil Rosenthal reist in deze serie de wereld rond om overal de lokale keuken te ontdekken. Van Lissabon tot aan Bangkok, hij is er allemaal geweest. In deze serie krijg je niet alleen een kijkje in een onbekende keuken, maar ook in een andere cultuur. Daarbij is Phil een heel vermakelijke foodie waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen.

Ugly Delicious

In Ugly Delicious word je meegenomen door sterren-chef David Chang op zoek naar het meest smaakmakende eten in de wereld. En hoewel je bij kwalitatief eten denkt aan een prachtige presentatie, zien deze maaltijden er alles behalve smaakmakend uit. Toch smaken ze heerlijk. Ogen dicht dus en gewoon opeten.

Street food: Asia

Nog een street food serie. Van de één hoor je dat je street food in Azië beter links kunt laten liggen en de ander zweert erbij. Maar hoe zit het nou echt? Ook in deze serie ontdek je samen met de lokale bevolking wat street food nou echt inhoudt en ga je op een smakelijk culturele ontdekkingsreis.

Beeld: iStock

Lees ook: 5 x de beste tosti variaties