Deze doodenge docu over een verdwijning in een moordhotel moet je zien!

Media door Laura D

Hou jij wel van een goede waargebeurde horror? Ben je nog op zoek naar een nieuwe interessante documentaire waar een bizarre verdwijning wordt uitgepluisd? Dan ben je aan het goede adres bij Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel. Deze serie probeert te achterhalen wat er met Elisa Lam is gebeurd, die opgeslokt lijkt te zijn door een hotel…

vanishing cecil

Lees ook: Dit is hoe Samantha uit de serie wordt geschreven in de SatC-reboot

Moordhotel

De docuserie gaat over de bijzondere verdwijning van het meisje Elisa Lam. Ze is voor het laatst gezien op de beruchte camerabeelden van het Cecil Hotel in Los Angeles. Dit hotel staat bekend om talloze (onverklaarbare) sterfgevallen. Zelfdoding, overdoses en moorden, noem het maar op. Ook zouden er twee serial killers huis hebben gehouden in het hotel. Amy Price, manager van het hotel tussen 2007 en 2017, beweert meer dan 80 sterfgevallen meegemaakt te hebben en meer dan duizend 911 belletjes. Creepy, right?

De verdwijning

Nadat camerabeelden van de laatste minuten van het leven van Elisa naar buiten werden gebracht, is het hele verhaal viral gegaan. De documentairemakers proberen naar aanleiding van deze beelden uit te vogelen waarom Elisa Lam op een onverklaarbare wijze kon verdwijnen. Het meisje was een Canadese 21-jarige studente en was in haar eentje door Californië aan het reizen. De documentaire gaat alle mogelijke scenario’s na van haar verdwijning. Zelfs de detectives van haar zaak worden geïnterviewd. Ook wordt haar Tumblr-blog onderzocht voor motieven of clues.

Netflix

De regisseur van de docu is Joe Berlinger, die ook bekend is van ‘Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’. De serie bestaat uit vier afleveringen van ongeveer een uur. De serie is nu te bekijken op Netflix. Vier uur lang smullen van true crime speurwerk dus!

Lees ook: Deze Nederlandse kinderfilms van vroeger was je (misschien) vergeten