Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

8 uitjes die helemaal coronaproof zijn

De coronacrisis heeft ons leven op allerlei manieren de kop gezet. Zeker uitjes zijn momenteel niet meer wat het geweest is. Dat houdt echter niet in dat uitjes helemaal van de baan zijn. Er zijn namelijk ook uitjes te vinden die volledig coronaproof zijn. Haal inspiratie uit het onderstaande lijstje met 8 coronaproof uitjes.

Coronaproof uitjes

Lees ook: 16 dingen die we gelijk willen doen als corona voorbij is

1. Zoek het water op met een boot, kano of supboard

Toegegeven: op dit moment is het nog iets te koud. Maar als de lentezon zich straks weer laat zien, dan kan het leuk zijn om het water op te zoeken. Omdat daar veel ruimte is, leent het zich uitstekend voor een uitje in coronatijd. Zo kun je bijvoorbeeld met een bootje of kano het water op. Een ander idee is suppen (stand up paddle). Dit fenomeen heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen. Hierbij beweeg je jezelf met een peddel voort op een zogenaamd supboard.

2. Zoek naar coronaproof activiteiten voor bedrijven

Ben je specifiek op zoek naar een coronaproof bedrijfsuitje? Dan kun je bij een bedrijf als TeamSpeling terecht. Je kunt dan kiezen uit activiteiten die speciaal toegespitst zijn op bedrijven. Veel uitjes zijn online en daarom perfect in deze tijden. Het is juist nu extra belangrijk om een bedrijfsuitje te organiseren, zeker nu de meeste mensen elkaar niet meer dagelijks op kantoor zien. Bedrijfsuitjes versterken de onderlinge band, vergroten de betrokkenheid en zijn ook een leuke manier om waardering te uiten.

3. Organiseer een online pubquiz

Een leuk uitje om met je vrienden te spelen is de online pubquiz. Dit is helemaal niet zo lastig om te organiseren. Er zijn online verschillende tools die je kunt gebruiken voor het opzetten van de quiz. Daarnaast kun je vragen van het internet halen en eventueel zelfs zelf vragen bedenken. Heb je inmiddels wel genoeg pubquizzen gespeeld? Dan zijn er nog veel leuke andere spelletjes die je online kunt spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ranking With The Stars, waarbij je je vrienden moet ranken op een bepaald onderwerp. Andere spellen die je op afstand kunt spelen zijn Cluedo, Uno en Rummikub.

4. Pak de fiets en verken de omgeving

Wandelen hebben de meeste mensen sinds het begin van de coronacrisis wel ontdekt. Maar ook fietsen – zonder dat je écht ergens naartoe moet – kan heerlijk zijn. Dit geeft je bovendien de mogelijkheid om een stuk meer te zien dan bij wandelen. Zoek van tevoren eens op wat voor bijzondere plekken er in de omgeving zijn en fiets daarnaartoe. Uiteraard kun je ook zelf mooie plekken ontdekken.

5. Organiseer een virtuele bierproeverij

Nog eentje die erg leuk is met vrienden, maar ook met familie of collega: een virtuele bierproeverij. Je kunt hiervoor speciale bierpakketten bestellen, die zich goed lenen voor een proeverij. Vervolgens spreek je af via een videoplatform als Zoom of Google Hangouts. Het leukste is om er een thema aan te verbinden. Zo kun je kiezen voor bieren van een bepaald land, een brouwerij of een bierstijl. 

6. Ga romantisch logeren in een hotel

Leuk om te doen met je partner: romantisch logeren. Hotels zijn namelijk gewoon open. Zoek een mooi of bijzonder hotel en geniet van een nachtje weg van huis. Er zijn natuurlijk beperkingen: zo zijn de restaurants in hotels momenteel niet open. Veel restaurants doen echter alsnog hun best om er een fijne ervaring van te maken, door bijvoorbeeld ontbijt en diners aan te bieden die je op je kamer kunt opeten. En als je een mooie kamer hebt, is dat helemaal niet zo erg.

7. Boek een online escape room

Liefhebbers van escape rooms hoeven niet te treuren. Er zijn namelijk tegenwoordig ook online escape rooms. Het concept is in principe hetzelfde: door opdrachten uit te voeren en raadsels op te lossen kun je ontsnappen, alleen vindt het dan allemaal online plaats. Via een videoplatform heb je contact met je teamgenoten.

8. Ga een middagje online shoppen

Het is momenteel niet mogelijk om een middagje vanouds te gaan winkelen. Gelukkig is online shoppen nog wel mogelijk. Probeer daar eens een ervaring van te maken in plaats van even snel te bestellen. Ga er een middag voor zitten met een kopje thee en waan je in een shopwalhalla.

Lees ook: Dit gebeurt er met je smartphone als het vriest