Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dankzij dit vreemde trucje voorkom je dat tulpen gaan hangen

Nationale Tulpendag is geweest en dat betekent dat het tulpenseizoen officieel is gestart. Een vaas met bloemen op de eettafel fleurt je huis in een oogwenk op. Tenminste... zolang ze maar niet gaan hangen. Met dit trucje houd jij je bosje tulpen overeind.

tulpen hangen vreemd trucje

Lees ook: Zelf droogbloemen maken: zo doe je dat

Voorkom dat ze groeien

Wist je dat tulpen in een vaas met een beetje water blijven groeien? Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat ze gaan hangen. Voorkom dus dat ze verder groeien. Door net onder de bloem een klein gaatje in de steel te prikken, stoppen ze met groeien en blijft jouw bosje tulpen langer mooi. Could it be that easy? Yes, it’s that easy.

via GIPHY

Kies de juiste vaas en plek

Zorg ervoor dat je de tulpen niet in een te kleine vaas zet. De vaas moet hoog genoeg zijn zodat de tulpen niet meteen al over de rand gaan hangen. Voordat je de bloemen in een vaas zet, zorg je ervoor dat de vaas schoon is. Tulpen zijn namelijk heel gevoelig voor bacteriën. Verder is het belangrijk dat je de vaas op een goede plek in het huis zet. Dat betekent niet in een donker hoekje, maar ook niet in direct zonlicht.

Schuin afsnijden en niet te veel water

Het eerste wat je moet doen als je een bosje tulpen krijgt of koopt, is ze goed schuin afsnijden. Vul de vaas met 1 à 2 centimeter water, maar zeker niet meer. Haal de bladeren weg die onder water komen te staan. Doordat je maar een klein laagje water in de vaas hebt, moet je goed opletten of ze niet ineens droog staan.

Nu weet je echt álles. Tijd voor een bosje tulpen in huis.

via GIPHY

Lees ook: Leggen al je planten het loodje? Dit is wat je fout doet