Dit simpele touwtrucje zorgt voor killer abs

Sport & gezondheid door Rosanne
Het is dag drie van de 30 Days Crunch Challenge. Hou je het nog een beetje vol? Wij hebben een goede tip voor je om killer abs te kweken, het enige dat je nodig hebt is een klein stukje touw. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

We zwoegen uren in de sportschool nu de winter voorbij is. Het wordt weer tijd om back in shape te komen en daarom rennen we massaal naar de Basic Fit! Tja, en als we geen zin hebben om door de stromende regen naar de sportschool te hollen, gaan we thuis aan de slag. Soms lijkt het echter dat hoe hard we ook ons best doen, het niet echt wil lukken. Gelukkig kwam dit touwtrucje ineens om de hoek kijken.  


Touw

Wie weet is dit psychische trucje alles wat je nodig hebt voor dat extra zetje. Ideaal voor mensen die eens van hun muffinbuikje een sneetje brood willen maken, of zelfs een sixpack. 

Je hebt alleen maar een stukje touw nodig. Wij herhalen: je hebt alleen maar een stuk touw nodig.

Buikspieren

Fysio Sammy Margo vertelt tegen DailyMail dat een touw om je buik je er onbewust aan herinnert om je buikspieren aan te spannen. Dit zorgt voor een betere houding en op de lange termijn een plattere buik! Erg comfortabel lijkt het ons niet, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Of een touwtje om haar buik dragen.

Sammy maakt zich erg zorgen over mensen die geen actief leven leiden en daarom heeft ze deze truc bedacht. "Het vooruitzicht om twee of drie keer per week naar de sportschool te gaan, vinden sommige mensen doodeng. Dus moeten we mogelijkheden bedenken om oefeningen te integreren in ons dagelijkse leven.”

Hoe werkt het?

Trek je buik heel strak naar binnen door je navel in te trekken en laat hem daarna voor vijftig procent gaan. Op dit punt moet je het touwtje vastknopen rondom je buik. Sammy raadt aan om de ‘stringmethode’ te gebruiken naast je vaste oefeningen.

Maar mocht je nu over het algemeen als een zak aardappelen op de bank zitten dan werkt de methode ook. Je buikspieren worden harder, puur omdat je ze aanspant. Ideaal of niet? Al is het natuurlijk wel beter om ook regelmatig naar de sportschool te gaan...

Grijp jij al naar het touw?