Lifestyle / Celebs
Celebs

8 dingen die je wilt weten over Regé-Jean Page

We kunnen niet genoeg krijgen van Regé-Jean Page, de acteur die de hotte Simon Basset, the Duke of Hastings speelt. Het liefst kijken we alle afleveringen waar hij in speelt - wat gelukkig vaak genoeg is - over and over. Wie de Netflix-serie Bridgerton nog niet heeft gezien, heeft nog iets leuks te doen tijdens deze lockdown. Nu weten we al aardig wat over het karakter, maar wat weten we nou eigenlijk over de acteur Regé-Jean Page? Hier lees je 8 weetjes over de knapperd.

Lees ook: Wait, what? Zo oud zijn de Bridgerton-personages (en acteurs)

1. Wie is Regé-Jean Page eigenlijk?

Één ding weten we wel: hij is ontzettend good looking. In Bridgerton staat hij bekend als the Duke, oftewel Simon, maar in het echte leven kennen we hem wel als Regé-Jean Page: een Brits-Zimbabwaanse acteur die is geboren in 1990. Verder weten we niet veel over zijn geboortedatum, wel weten we dat hij hoogstwaarschijnlijk eind januari jarig is. Zijn vader is een Engelse predikant en zijn moeder een verpleegkundige, en samen met zijn gezin verhuisde de acteur op zijn 14de naar Londen. Hier is hij ook afgestudeerd op de acteurschool Drama Centre.

2. Je spreekt zijn naam anders uit dan je misschien denkt

Wie nog nooit heeft gehoord hoe de naam Regé-Jean uitgesproken wordt, denkt wellicht dat je het uitspreekt op zijn Frans. Maar niks is minder waar: je spreekt het namelijk uit als 'Reggae-Jean'.

3. Hij is ontzettend geheimzinnig

Wanneer je zijn social media bekijkt zul je naast wat foto's van Bridgerton en hemzelf niet veel vinden. Regé-Jean is namelijk best geheimzinnig: een relatie of een ander nieuwtje zal hij niet zo snel delen op zijn Instagram. Soms kan dat handig uitpakken, maar wij zouden graag wel willen weten of hij single is of niet...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regé-Jean Page (@regejean)

4. Hij heeft een celebrity crush

Ondanks dat hij niet veel deelt op social media en vertelt over zijn liefdesleven, heeft hij om onze pijn wat te verzachten gelukkig wel verteld wie zijn celebrity crush is. Dat is namelijk niemand minder dan zijn tegenspeelster, Phoebe Dynevor. 

5. Hij heeft nóg een talent

Naast acteren heeft Regé-Jean nog een talent: hij is namelijk gek op zingen en kan hier ook nog eens wat van. Vroeger heeft hij zelfs in een, jawel, punkband (!) gezeten. Regé-Jean vormt samen met zijn broer Tose het muziekduo 'TUNYA'. Hieronder kun je ze horen:

6. Andere acteerklussen

De meesten zullen Regé-Jean kennen van zijn grote rol in Bridgerton, maar echte OG's zullen hem ook kennen van kleine rollen in For the People, Harry Potter en Roots. Als jong jochie verscheen hij zelfs in de serie Casualty. Je zult het niet verwachten, maar op dat moment twijfelde hij nog of hij wel acteur wilde worden. Zijn gevoel zei dat hij ingenieur wilde worden, vanwege de mooie kunst. Nou, wij zijn ontzettend blij dat hij alsnog voor acteur heeft gekozen!

7. Wordt hij de nieuwe James Bond?

Er gaan verhalen rond dat Regé-Jean misschien wel de nieuwe James Bond kan worden... Bij wedkantoren in the UK werd er namelijk veel geld ingezet op dat Page de iconische Daniel Craig moet opvolgen. Hmm, geen slechte keuze, toch?

8. Hij spreekt zich uit

Als biracial man en acteur vindt Regé-Jean het erg belangrijk zich uit te spreken over belangrijke onderwerpen. Zo was hij erg blij dat hij werd gecast met een rol waar het wél goed ging met een zwart persoon: vaak wordt deze rol gegeven aan een wit persoon. Ook vertelt hij in een interview met Interview Magazine wat voor impact het op hem heeft om een biracial man te zijn. "In Amerika voel je nog steeds de echo's van slavernij en in Zimbabwe voel je nog steeds de echo's van de Britse koloniale heerschappij. Het is heel moeilijk om als jonge, biraciale man je identiteit te vinden in zo'n omgeving," vertelt Regé-Jean Page in het interview. "Ik leerde vanaf mijn vierde levensjaar dat ik een wandelend politiek statement was. Alleen door rond te lopen met mijn gezicht, zei ik: mijn ouders hebben iets behoorlijk revolutionairs gedaan dat sommigen van jullie boos maakt."

Lees ook: Waarom seizoen 2 van Bridgerton nog wel even gaat duren

Bron: Cosmopolitan, Glamour, Vogue, Cosmogirl | Beeld: Netflix