Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Gezond het nieuwjaar in? Wij helpen je een handje! 

Wat een jaar hebben we achter de rug. Een jaar dat we het liefst al gauw weer achter ons laten. Een jaar waarin veel niet meer mogelijk werd, zoals een lekker etentje, een leuke stedentrip of een bezoek in de sportschool. Een ding is zeker: 2021 moet en zal een beter jaar worden dan 2020. En, omdat het werken aan je gezondheid een veel gehoord voornemen is, helpen wij jou graag een handje met deze praktische tips! 

gezond

Belangrijke zaken voor een gezonder leven

Minder alcohol

Een makkelijke ingreep op het bevorderen van je gezondheid is het beperken van het drinken van alcohol. Veel mensen, waaronder ook mogelijk jij, maken zich schuldig aan de vele hoeveelheid alcohol die gedronken is in december. Het helpt niet alleen de fysieke en mentale gezondheid te bevorderen, maar het consumeren van minder alcohol kan ook bijdragen aan een beter humeur. Start het jaar goed met Dry January, als dat te moeilijk is, probeer dan je frisdrank uit een wijnglas te drinken totdat je drinkgewoonte afneemt.

Meer sporten of bewegen

Het meer sporten is ook een veel gehoord goed voornemen, helaas is dat nu lastig doordat alle sportscholen dicht zijn. Een alternatief is om elke dag in ieder geval minimaal een half uur tot een heel uur te wandelen, zeker nu veel van ons thuiswerken en de hele dag binnen zitten. Tip: om de oefening over de dag te verdelen, kan je tussen het werken sets van 20 squats, push-ups of jumping jacks doen.

Het slikken van vitamines

Steeds meer mensen in Nederland slikken vitamines om hun algehele gezondheid en vooral weerstand een boost te geven, zeker in deze tijden. In elk seizoen van het jaar zijn er wel vitamines te vinden die jouw gezondheid kunnen ondersteunen. Denk daarbij aan het slikken van vitamine D in de winter of een multivitamine het gehele jaar door. Ook vitamine B12 is een populaire vitamine welke steeds vaker wordt gebruikt, met name door vrouwen. 

Minder op je telefoon

Het spenderen van minder schermtijd op je telefoon is een steeds vaker gehoord doel. Al met al brengen we gemiddeld uren per dag door op onze telefoons. Probeer eens dit jaar te starten met een dag zonder telefoon, bijvoorbeeld op een zaterdag of zondag. Je zult nu de eerste dagen ervaren hoe verslaafd en gewend je eigenlijk bent aan je telefoon. Na enkele keren ervaar jij een stuk meer vrijheid en rust in je hoofd. 

Werk aan je mentale gezondheid

Een stressvol jaar waarin veel is gebeurd en we allerlei beperkingen kende, heeft helaas op veel mensen een negatieve invloed gehad op de mentale gezondheid. Daarom is het belangrijk vaak je hoofd te legen door bijvoorbeeld te gaan wandelen, sporten of mediteren. Een korte meditatie van slechts 10 minuten per dag voor het slapen gaan is al een goede stap om te werken aan jouw mentale gezondheid. Headspace is een app waarmee je kan starten!  Het belang is om te focussen op het positieve, gebruik de tijd om de dingen te doen waar je nooit de tijd voor had, hou zoveel mogelijk structuur in je dag en geniet (ook van de kleine dingen)!

In slechts 10 dagen afvallen en energieker met Sportvasten by Fittergy! 

Ben jij bereid om alles uit jezelf te halen door 10 dagen intensief te gaan sporten, suppletie te nemen in combinatie met vasten? Onder begeleiding van een ervaren coach ga jij ontdekken hoe het is om in zeer korte tijd af te vallen, buikvet te verliezen en je energieker te voelen. Eindelijk je oudejaars gewoonten doorbreken en het beste uit 2021 halen? Voel je fitter en energieker, ga voor een nieuwe start met Sportvasten by Fittergy