Lifestyle / Media
Media

Big Brother update: de eerste huismeester is gekozen

Na 20 jaar wachten is het nieuwe seizoen van Big Brother afgelopen maandag van start gegaan. Het programma heeft nieuwe elementen waaronder de huismeester. Diegene kan niet weggestemd worden en mag drie eigen regels verzinnen. Rara, wie is het geworden?

Big Brother huismeester is gekozen

Lees ook: VIDEO: Big Brother-deelnemers in tranen na emotioneel verhaal van Theo over overleden vader

De eerste huismeester is…

In dit nieuwe seizoen heeft de kijker meer invloed dan ooit. De kijker bepaalt welke kandidaten het experiment moeten verlaten, maar ook wie de huismeester wordt. De gekozen huismeester is niemand minder dan de 25-jarige Jowi. Hij omschrijft zichzelf als: “Niet snel boos te krijgen, een luisteraar en bemiddelaar”. Hij hoopt het spel later ook tactisch te kunnen spelen. Jowi is al jarenlang fan van Big Brother en volgt van jongs af aan al verschillende buitenlandse versies. Wie weet geeft hem dit een voorsprong om te winnen.

Macht van de huismeester

Een huismeester kan niet genomineerd worden om naar huis te gaan, bepaalt drie eigen huisregels en beheert het boodschappenbudget. Jowi heeft de taakverdeling in huis met betrekking tot koken en schoonmaken (in duo’s) bepaald. Ook moeten er drie spelletjes ‘Weerwolven’ per dag worden gespeeld en moet iedereen voor het slapengaan elkaar knuffelen en ‘Bon nochi’ zeggen. Cute. Natuurlijk kwam er wel wat onenigheid over de boodschappen die besteld moesten worden. Naomi wilde graag veganistisch voedsel en daar moest Theo zijn energydrank voor inleveren, jammer Theo.

Hoe lang Jowi de huismeester blijft is nog niet bekend.

Mis het niet

Elke werkdag verschijnt er om 21:30 een nieuwe aflevering op RTL 5 en Videoland. Op zaterdag verschijnt de aflevering om 18:00. Maar dat is nog niet alles, je kunt als echte Big Brother-fan 24/7 per dag twee live streams volgen via Videoland. Op deze manier mis je geen enkele ruzie, vrijpartij of andere belangrijke gebeurtenissen.

Beeld: RTL - Wesley de Wit

Lees ook: Dit zijn de twee nieuwe kandidaten van het Big Brother-huis!