Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Tante van het jaar: 4x fantastische dingen om te doen met je neefje of nichtje

Wat is het toch fantastisch om tante te zijn. Je neemt je neefje of nichtje een dag mee uit, verwent ze met geweldig speelgoed en ‘s avonds drop je ze gewoon weer bij je broer of zus. Jij kunt de coole tante uithangen die ze de beste levenslessen geeft en leuke dingen met ze doet. Het opvoeden laat je wel aan hun ouders over. Wil je nog meer indruk maken om de beste tante ooit te worden? Deze 4 dingen vinden ze sowieso fantastisch om met je te doen.

Activiteiten kinderen

Lees ook: 6 x de leukste knutselpakketten om je kinderen nu bezig te houden

Quality time

Tijd doorbrengen met je neefje of nichtje is zo belangrijk. Natuurlijk zijn ze blij met een nieuwe step of hun eigen popcornmachine, maar niets gaat boven quality time. Prik een gaatje in je agenda en geef je cousins de dag van hun leven met deze vier dingen.

Sleep-over

“Om acht uur wil ik dat je slaapt!” Je neefje en nichtje horen het iedere avond weer. Hun bedtijd staat vast bij hun ouders, maar natuurlijk niet bij hun fantastische tante. Urenlang maken jullie er een geweldig feestje van met films, snoep en alles wat thuis niet mag. Ja, dáár ben je tante voor. De volgende dag zijn ze jengelig en hangerig, maar hé: dat is niet jouw probleem, want ‘s ochtends zet jij ze weer lekker af bij hun ouders. Om vervolgens weer in je eigen, lege nest te kruipen. Heerlijk, tante zijn.

Knutselen op hoger niveau

Vouwblaadjes gebruiken en wiebeloogjes plakken, dat kan iedereen wel. Til het knutselen eens naar een hoger level. Maak iets dat ze echt kunnen gebruiken, zoals een zelfvoorzienend plantenterrarium of een vogelhuisje. Het is ook nog eens hartstikke educatief, zonder dat ze het doorhebben. Je kunt juist ook iets maken met sentimentele waarde. Maak bijvoorbeeld figuurtjes uit klei en zet jullie initialen en de datum erin voor je het in de oven bakt. Of haal je oude scoobydoo touwtjes uit de kast en laat zien hoe dat in die goede oude tijd allemaal ging. Dat zijn nog eens persoonlijke en unieke vriendschapsbandjes!

Tent

Als er een ding is waar we vol goeie herinneren op terugkijken, dan is het toch wel het maken van een tent. Niet met een zeil en met stokken, welnee. Met hoeslakens en stoelen natuurlijk! Bonuspunten als je alle kussens in huis neerlegt en direct een filmavond houdt. Mét extra veel popcorn en snoep natuurlijk, ‘omdat het thuis niet mag’.

Stoepkrijt

Het lijkt misschien heel simpel, maar stoepkrijt is voor ieder kind the shit. Ze kunnen zich prima in hun eentje vermaken, maar het is veel leuker om het samen te doen. Helaas heb je als ouder niet altijd evenveel zin om na een lange dag op de grond te knielen en te krijten. That’s where you step in! Haal een doos met stoepkrijt, trek je lelijkste broek aan en maak samen een gigantische tekening. Of ga op de grond liggen en offer jezelf op zodat ze een persoon op de tegels kunnen tekenen. Hartstikke leuk.

Lees ook: 7 manieren om je kinderen te vermaken tijdens de lockdown