Lifestyle / Eten
Eten

Zin in wat anders dan wijn? Dit zijn de lekkerste kerstcocktails

Nu is de zomer helaas voorbij, maar dat betekent niet dat we niet optimaal kunnen genieten van een lekkere cocktail. Je kunt deze zelf - tijdens de feestdagen of voor de lol - makkelijk thuis maken. Ondanks de omstandigheden van nu en het feit dat we Kerst dit jaar op een andere manier vieren is het nog steeds belangrijk er een fijne en vooral gezellige Kerst van te maken. Met deze heerlijke en makkelijke kerstcocktails gaat dat zeker lukken!

Lees ook: Even eruit: 10x hotspots met warme drankjes to go in Amsterdam

Shop hier de leukste cocktailglazen voor jouw kerstcocktail:

 

1. Scroppino

Dit heb je nodig (voor 4 cocktails):

  • 300 milliliter prosecco
  • 500 milliliter citroensorbetijs
  • 50 milliliter wodka
  • 1 citroen/limoen

Dit moet je doen:

  1. Zet voordat je begint de prosecco en wodka een uur in de koelkast zodat ze lekker koud zijn. Voeg het citroensorbetijs, de wodka en de prosecco toe in een blender en meng dit goed door elkaar. Giet dit in 4 glazen. Garneer de kerstcocktail met een schijfje limoen of citroen. 

2. Santa Clausmopolitan

Dit heb je nodig (voor 4 cocktails):

  • 250 milliliter wodka
  • 375 milliliter cranberrysap
  • Kristalsuiker
  • 60 milliliter triple sec
  • 60 milliliter vers limoensap
  • 125 gram verse cranberry's
  • 1 limoen
  • IJsblokjes

Dit moet je doen:

  1. Snijd de limoen in schijfjes en ga met 1 limoenschijfje over de rand van het glas zodat het vochtig is. Dip vervolgens het glas in de kristalsuiker zodat je een randje hebt. Meng de wodka, ijsblokjes, cranberrysap, de triple sec en een beetje limoensap toe. Schud dit in een shaker of meng dit in een mixer tot het is gemengd. Garneer de cocktails met wat cranberry's en een limoenschijfje.

3. Hot Christmas Punch

Dit heb je nodig:

  • Een magnetronbestendig glas of beker
  • 20 ml Teisseire Zwarte Bes & Cranberry
  • 50 ml Rode wijn
  • 50 ml Cranberry sap
  • 20 ml Donkere rum
  • 1 Kaneelstokje
  • 3 Steranijsjes

Dit moet je doen:

  1. Giet de Teisseire Zwarte Bes & Cranberry, rode wijn en cranberry sap in een glas. Voeg vervolgens de rum toe, een kaneelstokje en de steranijsjes om de kerstcocktail te garneren. Verwarm de cocktail voor ongeveer 30 seconden in de magnetron en hij is klaar!

4. Eggnog

Dit heb je nodig (voor 4 cocktails):

  • 4 eidooiers
  • 400 milliliter melk
  • 2 eetlepels rum
  • 150 gram kristalsuiker
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom
  • Nootmuskaat

Dit moet je doen:

  1. Doe de melk, slagroom en suiker in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook. Blijf ondertussen goed roeren. Blijf het koken tot de suiker helemaal is opgenomen. Doe vervolgens de eidooiers in een kommetje en klop deze tot de eidooiers lichter worden.
  2. Schenk in kleine beetjes de room bij de eidooiers en blijf het ondertussen goed kloppen. Let op: stop niet met kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.
  3. Schenk het mengsel weer terug in het steelpannetje en laat het op laag vuur nog even indikken. Zorg ervoor dat het vloeibaar blijft en niet te dik.
  4. Roer de rum erdoorheen en schenk het in de glazen. Indien je het drankje koud wil serveren kun je het nog even in de koelkast zetten. Rasp tot slot wat nootmuskaat en besprenkel dit over de eggnogs. Lekker!

5. Rum Forest Rum

Dit heb je nodig:

  • Een magnetronbestendig glas of beker
  • 20 ml Teisseire Bosvruchten
  • 100 ml Appelsap
  • 20 ml Donkere rum
  • 1 eetlepel boter
  • 1 schijfje citroen

Dit moet je doen:

  1. Pak een cocktailglas en doe hier de Teisseire Bosvruchten, appelsap en rum aan toe en meng dit door elkaar. Voeg de eetlepel boter toe en het schijfje citroen. Zet dit voor 30 seconden in de magnetron. Merry Christmas!

6. Kerstcocktail met aardbeien en cranberrysap

Dit heb je nodig (voor 2 cocktails):

  • 50 milliliter Contreau
  • 300 milliliter prosecco
  • 1/4 limoensap
  • 200 milliliter cranberrysap
  • 1 theelepel honing
  • 8 aardbeien zonder kroontje

Dit moet je doen:

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender. Houdt voor de garnering voor ieder glas 1 aardbei over. Giet de cocktail in de glazen en garneer met een aardbei. Yum!

via GIPHY

Lees ook: 8 x de lekkerste winterse cocktails

Bron: ohmyfoodness.nl, Teisseire, lekkerensimpel.nl