Waarom het zo gek nog niet is om met kerst alleen te zijn

Vrije tijd door Sanne

Kerst met de fam? Dat zit er in 2020 niet voor iedereen in. Een flinke domper op de kerstvreugde, maar het hoeft niet alleen voor droevigheid te zorgen. Laten we positief blijven. De kerst (gedeeltelijk) alleen doorbrengen kan best een verademing zijn, vinden wij. Eindelijk geen keukenstress, ruzie met je familie of je misselijk eten. Kerst in je eentje is best fijn en wel hierom…

Lees ook: Dit zijn ze! De leukste kerstkaarten om te versturen

Geen familieruzies of teleurstellingen

Op papier klinkt kerst met de hele familie leuk, maar de werkelijkheid is toch anders. Sommige families kunnen de feestdagen zonder kleerscheuren overleven, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Kerst alleen vieren is misschien niet zo gezellig, maar je hoeft in ieder geval niet te luisteren naar de corona complottheorieën van je oom en tante. O, en vergeet de vragen die ieder jaar weer voorbij komen niet: ‘Heb je de liefde al gevonden? Wat doe je ook alweer voor werk? Woon je nog steeds in dat kleine appartement?’ Nope, deze keer ontkom je eraan en heb je een home date met Netflix. Heerlijk!

Lekker alle dagen comfy in je pyjama

Vorig jaar stond je nog op tijd op om vervolgens twee uur voor de spiegel te staan en nu rol je tegen het middaguur je bed uit. Iets fatsoenlijks aantrekken? Nah, daar doe je niet aan. Niemand die het opmerkt dat je alle dagen in je kerstpyjama of onesie rondloopt.

via GIPHY

Keukenstress… dacht het niet

Driegangendiner? Wat denk je van je favoriete pizza? In de supermarkt loop jij direct naar de verse pizza’s terwijl iedereen met een verhit hoofd het boodschappenlijstje probeert af te werken. Stiekem kun je er wel om lachen, totdat je bij de kassa’s in een mega lange rij staat. Hé, dat is nou weer jammer.

Geen bult afwas

Na de feestdagen zit je opgescheept met een enorme vaat. Als je alleen bent met kerst maak je alleen een paar borden en wat bestek vies en weet je wat? Dat past gewoon in de vaatwasmachine, heerlijk! Voor jou geen bult afwas die nog afgewerkt moet worden als de vaatwasmachine vol is. Na het eten plof je meteen op de bank of nou ja, stiekem zat je daar al die tijd al.

via GIPHY

Money in my pocket

Nu je niet naar je familie of vrienden hoeft, hoef je ook geen flesjes wijn of dessert mee te nemen. Wow, wat een bezuiniging. Jij houdt in deze decembermaand ineens geld over in plaats van dat je te kort komt. Dit kun je nu lekker aan jezelf besteden.. wat dacht je van een paar nieuwe schoenen?

Me-time

De corona-tijd is pittig voor je mentale gezondheid. Self care is belangrijke dan ooit. Kerst vieren met een grote groep kost vaak veel energie, achteraf ben je gesloopt. Vooral nu je door de coronamaatregel niet meer gewend bent aan al die prikkels. Dus het is tijd voor een heerlijk warm bad met een goed glas wijn en een maskertje op je gezicht. Daarnaast kun je alle films en series kijken die je maar wilt en ook zo vaak als je wilt. Nobody cares dat jij voor de honderdste keer weg zwijmelt bij de kerstafleveringen van All You Need Is Love.

via GIPHY

Toch liever wat gezelschap? Trommel je een vriend of vriendin op

Is met Kerstmis alleen zijn toch niet zo leuk als verwacht? Trommel dan een vriend of vriendin op. Met kerst mag je maximaal drie gasten buiten je eigen huishouden uitnodigen. Jij kan kiezen met wie je zin hebt om tijd door te brengen. Dat kan natuurlijk ook online!  Doe vooral waar je zelf zin in hebt. Kerstmis hoort leuk te zijn of dit nou alleen is of niet.

Lees ook: Origineel en coronaproof: deze kerstcadeaus kunnen door de brievenbus