Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Ge-wel-dig: deze app vertaalt gemiauw naar hoe je kat zich voelt

Altijd al willen weten wat je kat voelt? Nu kan het! Met de app MeowTalk wordt het eindelijk duidelijk wat de miauw van je kat nu eigenlijk betekent. Het gemiauw neem je op en dit wordt vertaald naar een menselijk humeur. Het wordt dus helaas (nog) niet omgezet naar echte zinnen, maar je weet zo wel in wat voor mood je kat is. Toch makkelijk!

MeowTalk

Lees ook: Dit zijn de 4 soorten kattenouders: welke ben jij?

Eindelijk duidelijkheid

Eten, een vieze kattenbak, een extra aai: onze harige maatjes miauwen er veel op los. Op een gegeven moment hoor je het verschil wel tussen een miauw voor aandacht of eten. Toch blijf je nieuwsgierig, want wat voelt je kat nu eigenlijk? Negeert hij je omdat hij boos is of is er iets anders aan de hand?

Volop in ontwikkeling

De maker van de Amazon speaker Alexa kreeg het briljante idee om een app te ontwikkelen die het geluid voor je vertaalt. Hoe leuk is dat! Zo wordt het voor eens en voor altijd duidelijk of je kat wilt eten, spelen of juist met rust gelaten wilt worden. De app is nog volop in ontwikkeling, maar je kunt ‘m al wel downloaden voor zowel Apple als Android. Iedere keer dat jij een miauw opneemt, help je de app een stukje beter te worden. Snel downloaden dus. Nu kom je er eindelijk achter of je kat echt honger heeft, of gewoon bedelt om een snoepje.

MeowTalk

Beeld: Akvelon webinar

Lees ook: Onderzoek toont aan: mensen die praten tegen hun huisdier zijn slimme