Dit zijn de 4 soorten kattenouders: welke ben jij?

Vrije tijd door Chloe

Als catmom heb je natuurlijk alles over voor je ‘kindje’. Maar hoeveel we ook van onze katten houden, doen we dit allemaal op onze eigen manier. Net als dat ieder poezenbeest anders is, zijn de baasjes dat ook. In welke kattenouder herken jij jezelf?

kattenouderLees ook: 9 herkenbare moment als de kat de baas in huis is

Knuffelouder

Voor jou staat je kat op nummer één. Dat je huisdier verwend wordt, is dus ook wel zeker. Alles wat zijn/haar hartje begeert zal hij/zij krijgen. Een avondje stappen met vrienden? Nee, jij spendeert je vrije avond liever knuffelend op de bank met je furry friend. Ook slapen zonder je kattenkind is een no go. Jij hebt dus een kat nodig die gek is op aandacht en knuffelen. Niet alle katten zijn hier gek op, dus let goed op het gedrag bij de aanschaf van een kat. Je bent een echte huismus en daar hoort een huiskat bij. 

Zelfstandige en liefdevolle ouder

Je bent gek op Minoes en vindt het dan ook hartstikke fijn om tijd met je kat door te brengen. Dit betekent echter niet dat je hier 24/7 op zit te wachten. Jij en je kattenvriendje hebben overdag een eigen leven. ’s Avonds is er dan tijd voor elkaar. Mocht je maar één kat willen, is het dus belangrijk dat je voor een kat kiest die het niet erg vindt om alleen te zijn, maar wel gek is op aandacht.

Praktische ouder

Jij bent niet zo’n fan van knuffelen met je kat. Je bent blij dat hij je gezelschap houdt in huis, maar wel op afstand. Jullie hebben allebei jullie eigen leven. Natuurlijk zorg je wel goed voor je kattenkind, maar van affectie is geen sprake. Bij jou past een kat die zelfstandig en onafhankelijk is. Er zijn genoeg katten die het bijzijn van mensen wel gezellig vinden, maar graag hun eigen gang gaan. Ze hechten veel waarde aan hun thuis en hebben graag een eigen plekje.

Gedwongen kattenouder

Nou zijn er ook mensen die helemaal niks met katten hebben. Val jij onder deze groep maar heb je toch een spinnend diertje in huis? Dan is dit waarschijnlijk niet jouw keuze geweest. Meer dan zorgen voor het eten en drinken, zit er voor jou dan ook niet in. Je kat voelt dit waarschijnlijk ook aan en dat is helemaal oké. Jullie hoeven geen band op te bouwen, maar stiekem houden jullie toch wel van elkaar. 

via GIPHY

 

Lees ook: 13 problemen waar iedereen met een kat over mee kan praten