Lifestyle / Media
Media

Netflix storing? Zo los je het op

Een storing op Netflix is nooit leuk, maar al helemaal niet in deze tijd waarin we 24/7 binnen zijn. Na een lange werkdag ben je toe aan wat ontspanning. Je zoekt naar een leuke film of serie via de app. Helaas… Het is je niet gegund, want de app loopt meteen vast. Daar gaat je filmavondje. Gelukkig ben je met deze tips binnen no time weer Netflix aan het kijken. Waar wacht je nog op? Zo verhelp je de Netflix storing.

Netflix storing oplossen

Lees ook: Het is zover: we zien eindelijk prinses Diana in het vierde seizoen van The Crown

Netflix legt de storing uit…

Als eerste is het natuurlijk handig om even te kijken op het helpcentrum van Netflix. Wat zegt Netflix over jouw storing? Het kan liggen aan je internetverbinding, het apparaat dat je gebruikt of aan je Netflix-app. Op deze pagina kan je in de zoekbalk typen waarvoor je ondersteuning nodig hebt. Makkelijkste is om gewoon de foutcode die je ziet in te tikken, dan kom je vanzelf waar je moet wezen.

Help! Geen internetverbinding

Wanneer Netflix ‘Er is helaas geen internetverbinding’ aangeeft, dan is het probleem duidelijk. Je kunt dit even testen door naar een andere webpagina te gaan. Werkt deze ook niet, dan heb je inderdaad geen internetverbinding. De oplossing bij deze storing? Trek de stekker van je modem en router eruit. Wacht even een halve minuut, plug alles weer in en wacht tot er geen nieuwe lampjes meer knipperen. Daarna start je Netflix weer op en controleer je of het nu wel werkt. Werkt het niet? Soms ligt het aan het netwerk waar je op zit, bijvoorbeeld een openbaar wifi-netwerk op een school. Vaak zijn deze beperkt qua snelheid en dan kun je gewoonweg niet streamen. Probeer dan een ander netwerk te gebruiken.

via GIPHY

Netflix storing: is de app vastgelopen?

Als de Netflix-app vastloopt wanneer je bijvoorbeeld net ‘The Holidate’ hebt aangeklikt, raden we je aan om je apparaat even uit- en aan te zetten. Negen van de tien keer, werkt het daarna weer. Loopt het nog steeds vast? Dan kan je ook de app resetten onder instellingen. Vervolgens verwijder je de app en download je ‘m opnieuw. Good luck!

Lees ook: Durf je? De 7 engste horrorfilms op Netflix en Videoland