Lifestyle / Media
Media

Durf je? De 7 engste horrorfilms op Netflix en Videoland

Bij Halloween hoort natuurlijk een goede en vooral enge film. Als we het hebben over horrorfilms lijkt het lijstje soms eindeloos, maar er zitten vaak maar een paar échte enge horrorfilms tussen. Gelukkig zijn er op Netflix en Videoland genoeg pareltjes te vinden waarbij je lekker op het puntje van je stoel zit. 

Lees ook: Zin in een goede film? 5 verborgen pareltjes op Videoland

1. The Conjuring

Wanneer de familie Perron in 1971 in een huis in Rhode Island intrekt blijven er maar vreemde dingen gebeuren. Wat begon met kleine voorgevalletjes begint op een gegeven moment wel erg verdacht te lijken. Als Carolyn, de moeder van het gezin, een kijkje neemt in de geschiedenis van het huis in Harrisville, blijkt dat er rondom het huis veel vreemde sterfgevallen zijn plaatsgevonden. Steeds meer vreemde dingen gebeuren en de familie begint zich af te vragen of het misschien iets heeft te maken met de geschiedenis van het huis... Deze spannende horrorfilm is te vinden op Netflix.

2. The Cabin in The Woods

Ze denken lekker op vakantie te gaan, maar in werkelijkheid is het een compleet ander verhaal. Een aantal vrienden vieren hun vakantie in een afgelegen huisje maar hebben geen idee dat ze deel uitmaken van een groot project dat wordt bestuurd door een groep die alles wat daar gebeurd in handen heeft. Wanneer de groep erachter komt dat er iets niet klopt, moeten ze hun eigen hachje redden. The Cabin in The Woods is the zien op Netflix en Videoland.

3. Paranormal Activity: The Ghost Dimension

De familie Fleege vindt in hun net gekochte huis een camera met tapes waarop paranormale en vreemde activiteiten te zien zijn. In het huis zelf blijkt ook een vreemde kracht aanwezig te zijn dat de familie de stuipen op het lijf jaagt. In plaats van dat de familie verhuist naar een ander huis, besluiten ze het kwaad onder ogen te zien. Paranormal Activity: The Ghost Dimension is te zien op Videoland.

4. The Autopsy of Jane Doe

Vader en zoon Tommy en Austin Tillen krijgen de opdracht om het lichaam van een onbekende vrouw te onderzoeken die levenloos in haar kelder is gevonden. Omdat ze niet geindentificeerd is, er geen vingerafdrukken zijn en de vrouw op een brute manier is vermoord noemen ze haar voorlopig 'Jane Doe'. Van buiten ziet het lichaam er nog prima intact uit, maar vanbinnen is Jane ontzettend toegetakeld. Hoe verder de vader en zoon onderzoeken wat er met Jane Doe gebeurd kan zijn, hoe gekker het wordt. Deze spannende film is te zien op Videoland.

5. Hereditary

Na de dood van de mysterieuze grootmoeder van de familie Graham, gebeuren er rare dingen. Vooral het tienermeisje Charlie Graham wordt zwaar getroffen door de bovennatuurlijke krachten in en rondom het huis. De moeder, Annie (gespeeld door Toni Collette), is gedwongen een duister pad te betreden om haar en haar familie te verlossen van het kwaad. Deze horrorfilm is te zien op Netflix.

6. You're Next

Een gezellig familieweekend bij de Davidsons wordt verstoord wanneer er figuren met maskers verschijnen die met weinig goede bedoelingen de familie opsluit in het huis en ze probeert te vermoorden. Het lijkt het einde voor iedereen, totdat één van de familieleden misschien wel de meest meedogenloze moordenaar van hun allen lijkt te zijn. Je kunt deze film kijken op Videoland.

7. The Shining

Wanneer Jack Torrance krankzinnig wordt en helemaal gek wordt in zijn hoofd, terroriseert hij zijn zoontje en zijn vrouw op gruwelijke wijze. Wie deze iconische horrorfilm niet kent, heeft nog iets in te halen! Je kunt de film kijken op Netflix.

Lees ook: Op zoek naar een nieuwe serie? 8 onontdekte pareltjes op Netflix