Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Twee linkerhanden? Met deze 5 stappen maak je zo een surprise

Zie jij ieder jaar op tegen 5 december omdat je weet dat je weer een surprise in elkaar moet flansen? Helaas zijn we niet allemaal gezegend met knip en plak skills. Hoewel sommige familieleden aan komen zetten met een kunstwerk ben jij uren bezig met een kijkdoos in elkaar zetten. Maar daar komt dit jaar een einde aan met deze tips.

surpriseLees ook: Vieze surprise maken: 8 x de grappigste ideeën

Stap 1: Koop of bepaal je cadeau

Misschien is het verleidelijk om meteen achter de knutseltafel te kruipen om er maar vanaf te zijn, maar het zou zonde zijn als vervolgens blijkt dat je cadeau niet in de surprise past. Denk dus eerst na over wat je wilt geven. Pas als je zeker weet dat het past, ga je nadenken over je surprise.

Stap 2: Maak het jezelf niet te moeilijk

Is iemand gek van dieren? Dan ga je natuurlijk als je niet zo handig bent met knutselen geen levensechte hond maken. Kies dan bijvoorbeeld voor een hondenmand. Weet je niets of vind je het moeilijk om iets passends voor iemand te bedenken? Dan zijn er altijd nog de standaard surprises die iedereen kan maken. Deze surprises zijn bijvoorbeeld zo makkelijk dat ze binnen een avondje knutselen al klaar zijn.

Stap 3: Begin ruim op tijd

Aangezien je dit leest, ben je waarschijnlijk aan het struggelen met het knutsel gedeelte. Begin daarom ruim op tijd met het bedenken en maken van een surprise. Je hebt al genoeg Sinterklaasstress dus op het laatste moment beginnen is niet handig. Daarbij heb je dan nog genoeg tijd om fouten te corrigeren als er wat fout gaat.

Stap 4: Haal het juiste materiaal in huis

Wanneer je een idee in je hoofd hebt, bedenk dan vooraf wat je hiervoor nodig hebt. Planning is key, want niets is zo vervelend als er tijdens het maken achter komen dat de lijm op is. Maak voor jezelf een lijstje en ga alles af.

Stap 5: Blijf rustig

Lukt het toch allemaal niet zoals je in gedachte had? Don’t worry. Het maken van surprises hoeft geen kunstwerk te worden. Het gaat vooral om de gezelligheid. Waarschijnlijk weet je familie inmiddels ook wel dat het niet helemaal jouw ding is en zijn ze al lang blij met de moeite die je erin stopt.

Beeld: iStock

Lees ook: Surprise idee: 6 grappige Sinterklaas surprises