Lifestyle / Eten
Eten

Bier drinken én meehelpen aan beter milieu: zo doe je dat

Koop een biertje en bouw een bos. Het klinkt onmogelijk, maar dat is het niet. De brouwers van Kornuit dragen hun milieubewuste steentje bij door een bos te bouwen. En jij kan daarbij helpen.

kornuit

Lees ook: Dit is hoeveel jaar van je leven je een kater hebt

Kornuit Bos

We staan er niet graag bij stil, maar bijzondere momenten brengen vaak CO2 uitstoot met zich mee. Ook tijdens het brouwen van het bier is en zelfs als het biertje wordt gedronken op een (Zoom-)borrel. Kornuit wil daar iets aan doen: een eigen bos planten om de impact te compenseren.

Jij als bierdrinker kan bepalen hoe groot dat bos wordt. Met de aanschaf van een krat of sixpack Kornuit krijg je een persoonlijk certificaat claimen voor een stukje bos. Terwijl je geniet van een biertje (of zes) verminder je de ecologische footprint. Hoe cool is dat?

In het bos worden veel verschillende soorten bomen en struiken geplant waardoor het straks een walhalla is voor vogels, insecten en kleine (zoog)dieren. Ook over de toekomst is nagedacht, de beplanting is klimaatbestendig en zal goed opgewassen zijn tegen droogte, daarbij zorgt het bos ook er nog eens voor dat het regenwater beter wordt vastgehouden in de grond. Mede hierdoor kan men over 100 jaar nog steeds genieten van het bos. Een duurzaam bos waar de consument zelf aan bij kan dragen door stukjes bos te claimen voor Kornuit. Hoe meer er geclaimd wordt, hoe groter het bos.

Meer info op www.kornuitbier.nl/bos

Lees ook: 8 x de lekkerste winterse cocktails