Dit is hoeveel jaar van je leven je een kater hebt

Vrije tijd door Jeanine

We hebben allemaal weleens de gevolgen meegemaakt van een gezellig avondje uit of ‘even’ een drankje doen. Dat kunnen we de komende tijd wel vergeten, maar heb je weleens nagedacht over alle katers die je al hebt gehad? Dat lijken er misschien niet zoveel, maar al die dagen stapelen al gauw op.

Lees ook: 10 tips van een wijnexpert: zo voorkom je een kater

Uitbrakken

Je hoofd bonkt, de walm van bier hangt nog in je kleren en je maag draait zich om bij het idee aan shotjes en wijn. Je voelt je gewoonweg miserable. Vroeger waren die katers nog te doen, maar tegenwoordig lijken ze ook nog eens heftiger te worden. Productief ben je op zo’n uitbrakdag dan ook zeker niet, dus besluit je om lekker in je badjas en met drie liter water te gaan netflixen. Komt dat je bekend voor?

via GIPHY

Zoveel jaar loop je rond met een kater

Je bent niet de enige die de dag erna doorbrengt op de bank en even helemaal niks doet. Healthspan, een vitaminemerk uit Groot-Brittannië, deed onderzoek naar het alcoholgebruik van volwassenen. De meeste mensen werden iedere maand wel een keer wakker met een kater. Klinkt nog niet heel schokkend, tot je al die dagen bij elkaar optelt. Daaruit bleek dat je maar liefst 724 dagen van je leven doorbrengt met een kater. Als je bedenkt dat er 365 dagen in een jaar zitten, breng je dus bijna twee jaar van je leven door met een kater. Da’s best veel!

En nu?

Je kunt er nu natuurlijk bewust voor kiezen om het glas wat vaker te laten staan. Of je neemt die twee jaar voor lief vanwege alle fantastische avonden die je hebt meegemaakt. Eén voordeel aan de huidige situatie: van die katers heb je de komende maanden geen last. Steek die maar in je zak.

via GIPHY

Lees ook: Zoveel hersencellen verlies je écht tijdens een avondje drinken