Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom kamperen met je vriendinnen een van de leukste en beste dingen is

Een vakantie naar een ver land zit er nog even niet in, maar er zijn genoeg dingen om samen met je vriendinnen te doen. Wat dacht je van een kampeervakantie? Gezellig rondom een kampvuur, marshmallows roosteren en nieuwe herinneringen maken. Klinkt als de perfecte vakantie! Dit is waarom kamperen met vriendinnen op je bucketlist moet staan.

Kamperen met vriendinnen

Lees ook: 5 leuke dingen om te doen wanneer je gaat kamperen

Quality time

Na maanden in quarantaine te hebben gezeten, kunnen we wel wat extra quality time met de meiden gebruiken. In de natuur heb je weinig afleiding, behalve de eekhoorntjes die je voorbij ziet schieten of een egel die om de hoek komt kijken. Jullie hebben alleen aandacht voor elkaar en kunnen ongestoord de diepste gesprekken voeren. De hele dag in de natuur zijn is dus niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor jullie vriendschap.

Schaterlachen

Een week lang vertoeven in een tentje zonder de luxe die je gewend bent. Het is niet voor iedereen weggelegd, terwijl het juist heel leuk kan zijn. Kamperen is een heel avontuur dat jullie echt een keer samen willen meemaken. Alleen al de pogingen tot het opzetten van de tent zorgen voor een heuse lachbui. Dat wil je toch niet missen?

Voorpret

Van tevoren moeten jullie bedenken waar jullie heengaan en wat jullie allemaal meenemen. Is kamperen voor jullie allemaal nieuw? Dan is de kans groot dat jullie nog niet alle spullen in huis hebben. Slaapzakken, anti-muggenspray en een kooktoestel zijn onmisbaar. Vergeet ook niet om een grote tent te kopen waar jullie allemaal inpassen, deze vind je op Campz. Dat is wel zo gezellig! Duik samen een paar winkels in en laad je karretje vol met allerlei lekkere snacks. Je zult zien dat de voorpret bijna net zo leuk is als het kamperen zelf!

Back to the basics

Tegenwoordig hebben we allemaal databundels waardoor we overal onze socials kunnen checken. Daarnaast wordt camping steeds meer glamping, waarbij je in een wat luxer onderkomen verblijft. Kan heel leuk zijn, maar laat je niet verleiden. Back to the basics gaan is juist hartstikke goed voor jullie. Een tent opzetten, improviseren met koken en samen plezier maken, daar draait kamperen om! Met kamperen ga je terug naar de basis en dat is ook wel even prettig. Zet dus ook vooral je data uit en leg je telefoon weg. Even geen serie, doelloos door Instagram scrollen of WhatsAppjes die de hele dag je aandacht vragen.

Je leert elkaar beter kennen

Dachten jullie elkaar al door en door te kennen? Dan kan kamperen nog tot allerlei verrassingen leiden. Je leert je vriendinnen heel goed kennen als jullie middenin de natuur slapen. De vriendin die altijd zo stoer lijkt, loopt 's nachts opeens te gillen door de beestjes die uit hun schulp kruipen. Jullie most fashionable vriendin moet haar halve garderobe thuislaten en overleven met een paar outfits. Het wordt nog een uitdaging om iets te koken dat jullie allemaal lusten, want een heel fornuis meeslepen wordt ‘m niet. Door kamperen kom je pas echt te weten hoe je vriendinnen bepaalde situaties handelen. Dat zorgt sowieso voor vermaak!

Lees ook: Kamperen? Met deze items wordt het nog leuker!