Zo maak je zelf een low budget thuisbioscoop

Vrije tijd door Daniëlle

Bij een thuisbioscoop denken we gelijk vaak gelijk aan een aparte kamer, een groot televisiescherm en een enorme bank om op te chillen met een bak popcorn. Integendeel: een thuisbioscoop kan heel anders zijn dan dat. Thuis kun je namelijk heel makkelijk een low budget, knusse en gezellige thuisbioscoop maken, of je er nu een aparte kamer voor hebt of niet. Je leest hier hoe.

Lees ook: Feestje? Het is niet compleet zonder een photobooth!

Geluidsinstallatie of box

Om thuis hetzelfde te ervaren als in een echte bioscoop, is het hebben van goed geluid een echte must. Een goede geluidsinstallatie hoeft helemaal niet zo duur te zijn, je kunt tegenwoordig genoeg bruikbare pareltjes op Marktplaats of Facebook vinden voor een prima prijs. Daarbij is een goede box waar goed geluid uit komt al genoeg; vaak hebben mensen dit al in huis. Zoek je nog een goede box die je kunt gebruiken voor in jouw thuisbioscoop? Hieronder vind je de leukste en goedkoopste.

 

Beamer

Film afspelen op de televisie? Welnee, wanneer je een thuisbioscoop hebt is dat verleden tijd. Het gebruiken van een beamer is de nieuwe manier om jouw favoriete films te kijken. Het enige wat je nog nodig hebt is een goede film.

Popcorn

Als er iets is wat niet mag missen in een thuisbioscoop, dan is het (zelfgemaakte) popcorn. Zelf popcorn maken kan heel makkelijk door wat maïs te poffen in een pan, maar je hebt tegenwoordig ook genoeg handige 'machines' die jouw popcorn binnen een paar minuten poft. 

 

Chillplek

Wanneer je (alleen of met vrienden) een film kijkt, wil je natuurlijk wel lekker zitten. Een goede bank, lekkere kussens en een voetsteuntje of nekkussentje als iets extra's is dus wel echt van belang. 

Gezelligheid

Lekker eten, een lekkere bank, je favo film... Het enige wat nog mist is die échte 'bioscoopsfeer'. Die sfeer kun je creëeren door alle gordijnen dicht te doen, lichtslingers op te hangen of kaarsjes aan te steken (aanrader bij romantische filmavonden). Je zou bijna denken dat je echt in de bios zit!

via GIPHY

Lees ook: 6x de grappigste chickflicks die nu op Netflix staan