Kliekjes bewaren? Dit is de beste manier

Eten door Chloe

Ben jij ook iemand die altijd te veel maakt? Herkenbaar. Iedere avond hou je wel weer wat van je avondmaaltijd over. Weggooien is zonde, maar hoe bewaar je kliekjes? Wij zochten het voor je uit!

kliekjes bewaren

Lees ook: Dit voedsel moet je NIET in de koelkast bewaren

Kliekjes bewaren?

Je kent het wel: na een vol bord leeggegeten te hebben, heb je nog genoeg over om er nog een dag van te eten. Je kan het gebruiken voor later in de week als je wat minder tijd hebt om te koken, maar ook als een lekkere lunch. We zijn geneigd om na het eten alles af en op te ruimen. De kliekjes gaan zo de koeling in. Hier kan je toch beter even mee wachten. Laat het eten eerst afkoelen voor je het in de koelkast of vriezer legt. Niet vergeten dat het later op de avond nog gekoeld moet worden. Laat het vooral niet langer dan twee uur buiten de koeling staan.

Kliekjes bewaren in de vriezer of koelkast?

Of je je kliekjes beter in de koelkast of in de vriezer kan bewaren, ligt er een beetje aan wanneer je van plan bent het op te eten. Het is in ieder geval belangrijk dat je de kliekjes in een goed afgesloten bakje bewaard. Doe je ze in de koelkast? Dan kan je ze niet langer dan twee dagen laten liggen. Hierna is er een grote kans dat er bacteriën in groeien en je wilt natuurlijk niet ziek worden. Wanneer je je kliekjes in de vriezer bewaart, dan kan je het zelfs nog na drie maanden opeten. Bedenk dus goed wanneer je gebruik gaat maken van je overgebleven maaltijdresten. Anders moet je ze alsnog weggooien en dat is zonde.

 

Zo maak je van je kliekjes een maaltijd

Heb je alleen nog een beetje groente en vlees over? Ook dan hoef je het zeker niet weg te gooien. Gooi alles bij elkaar, voeg wat rijst, aardappelen of pasta toe en je hebt gewoon weer een nieuwe maaltijd op tafel. Ook kan je er bijvoorbeeld een lekkere salade of omelet van maken voor de lunch. Wat je ook over hebt, er is altijd wel weer wat nieuws van te maken.

Beeld: iStock

Lees ook: Spicy, meissie: zo leer je om pittig te eten