Bijna de helft bewaart foto's van ex

Relaties door Redactie Ze.nl
Beyoncé zong het al: 'Everything you own in the box to the left'. En dan weg met alle zooi van je ex! Alleen foto?s van hem gaan de deur niet uit. Want, zo blijkt uit onderzoek, bijna de helft van de mensen bewaart deze kiekjes!

Ja, zelfs als ze al een nieuwe relatie zijn begonnen. De gegevens komen uit een rondvraag van Friends Reunited, waarbij vastgesteld werd dat zo'n 43% foto?s bijhoudt van zijn of haar exen, zo meldt Female First.

Bij vrouwen zit daar vooral een emotionele reden achter. Van hen bewaart namelijk 61% foto's als herinnering aan dat deel van hun leven. Ook 56% van de mannen gaf die reden op.


Gedragspsychologe Corinne Sweet: "Het is geen verrassing dat bijna de helft van ons een visueel aandenken aan een ex houdt. Een foto wekt sterke gevoelens op, aangezien het herinneringen kan vrijmaken aan vroegere, vaak gelukkige, tijden."

Verrassend genoeg zijn het vooral mannen die door de foto's goede herinneringen opwekken. Van hen bekende 45% dat, ten opzichte van 35% van de ondervraagde vrouwen. Er zijn ook meer mannen (2%) dan vrouwen (1%) die foto's van hun ex bewaren om later wraak te nemen.

Verder bleek ook dat vooral mannen nog gevoelens hebben voor hun ex, met 12% ten opzichte van 5% van de vrouwen. Is het daarom dat 20% van de mannen zich genoodzaakt ziet om de foto's te verbergen voor zijn huidige vriendin? Slechts 9% van de vrouwen doet hetzelfde.

Mannen voelen zich dan ook schuldiger over het bewaren van de foto's dan vrouwen. Van de mannen vindt 17% dat namelijk erg lastig, ten opzichte van 11% van de vrouwen.

Heb jij nog foto's bewaard van je ex?