Waarom hipdips hartstikke normaal zijn

Lichaam door Jeanine

Opeens staat Instagram er vol mee: #hipdips. Je ziet niet alleen veel foto’s van hipdips, maar vooral hoe je ervan af zou moeten komen. Nog zoiets waarvan je waarschijnlijk niet wist dat het een naam had, voor er online een ding van werd gemaakt. Maar waarom eigenlijk? Hipdips zijn namelijk hartstikke normaal!

Lees ook: 10 toffe Instagram-accounts om te volgen voor een beter zelfbeeld

Wat zijn hipdips?

Had je, voordat het internet zich ermee ging bemoeien, nog nooit van hipdips gehoord? Kan kloppen, want zo spannend zijn ze ook helemaal niet. Hipdips zijn de inkepingen in zijkant van je lichaam, op het punt je heup overgaat in je bovenbeen. Hoe zichtbaar deze dips zijn, heeft allemaal te maken met je botstructuur en de vorm van je bekken. We hebben ze allemaal, maar hipdips zijn niet bij iedereen even zichtbaar. Iedere vrouw is anders en daarom heeft de één opvallendere hipdips dan de ander.

Dus, nogmaals: je hipdips zijn zichtbaar door je botstructuur. Het ligt niet aan hoe gezond je bent, hoeveel je eet of hoeveel je sport. Het heeft ook niks met je gewicht te maken. Zowel dunne of vollere dames kunnen ze hebben. Je doet niets ‘verkeerd’ en je bent ook niet anders. Het is letterlijk hoe jij bent gebouwd en ze zijn dan ook van nature aanwezig. Die ‘deuken’ aan de zijkant van je benen? Hartstikke normaal dus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gym Savages | Fitness (@gymsavagebuilders) op

Niets om voor te schamen

De gedachte dat we bepaalde delen van ons lichaam moeten verhullen, is al te absurd voor woorden. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen smaak, maar over het uiterlijk van een ander heeft eigenlijk niemand iets te zeggen. Trend na trend raast voorbij en voor je het weet is er weer een nieuw lichaamsdeel dat we – blijkbaar – lelijk moeten vinden. Gotta love social media.

In de maatschappij waarin we leven, zijn we geneigd om ieder detail van onszelf onder de loep te nemen. Op social media wordt alles uitvergroot, gephotoshopped en zogenaamd beter gemaakt, alleen maar om aan het ideaalbeeld te voldoen. Houd dat in je achterhoofd als de zoveelste bodyshaming trend rondgaat op je Instagram-feed. Doe er vooral niet aan mee, want iedereen is mooi zoals-ie is!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door marija (@marijakristiina) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door K A L K I D A N (@xkalkidan) op

Lees ook: Free the nipple: waarom het naaktbeleid van Instagram zo scheef is