Lifestyle / Eten
Eten

Mind = blown: cocaïne en thee zijn niet zo verschillend

Heb jij weleens over nagedacht wat er in jouw theezakje zit? Al die kleine deeltjes in zo’n zakje lijken puur natuur, maar een groot deel daarvan bestaat uit iets heel anders dan theebladeren.

Thee en cocaïne verschillen
Lees ook: VIDEO: Gember schillen wordt een makkie met dit trucje

Waardevol

De waarde van thee was vroeger zo groot, dat smokkelaars op illegale manieren het in handen probeerden te krijgen. Aan de theeblaadjes werd van alles toegevoegd om zoveel mogelijk te kunnen verkopen. Sounds familiar, right? Aan cocaïne wordt ook vaak paracetamol of bakpoeder toegevoegd. Zo kan er meer poeder gemaakt worden van minder coke. Je zou misschien denken dat zoiets alleen vroeger gebeurde, maar niets is minder waar.

TEAmwork Tea

Net als bij cocaïne worden er ook aan thee nog allerlei andere producten toegevoegd. Door de massaproductie krijgt de thee een vrij bittere smaak en daarom worden er zoetstoffen aan toegevoegd. Je drinkt dus eigenlijk maar voor een klein deel echte thee. Best gek eigenlijk, want je denkt bij een kop thee niet zo gauw na over wat er eigenlijk in zit. Claartje Schröder van Foodness vond dit net zo vreemd. Ze nam een kijkje bij natuurlijke theeplantages in Sri Lanka en kreeg het idee om haar eigen theemerk te beginnen.

Biologisch en fairtrade

Met acht verschillende smaken zit er voor iedereen wel wat lekkers bij. Claartje zet zich in voor echte, natuurlijke thee: “De melanges bestaan uit niets anders dan theeblaadjes, kruiden en natuurlijke aroma’s. TEAmwork Tea is 100% biologisch en volledig fairtrade, zodat de wereld er een klein beetje beter van wordt.” 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Foodness.nl Claartje Schröder (@foodnessnl) op

Lees ook: Helpen gebruikte theezakjes tegen muizen?

Bron: TEAmwork Tea