Time to wine: de 5 lekkerste DirckIII-wijn

Eten door Jeanine

Host je binnenkort een etentje voor vriendinnen en ben je nog op zoek naar een goede fles vino? Ga jij naar de DirckIII-slijterij? Deze vijf wijnen zijn betaalbaar, lekker en perfect voor een avondje wijnen met de meiden. Of je nou voor een rode wijn gaat, wit of rosé, we’ve got your back. Cheers!

5x DirckIII wijnen

Lees ook: Zo blijft een geopende fles wijn langer goed

Serbal Chardonnay

Een frisse en fruitige chardonnay met een hint van van citrus, ananas en mango. De combinatie van wit fruit en noten maakt deze chardonnay extra lekker. Deze wijn is vooral lekker bij visgerechten, stevige salades of als aperitief.

Prijs: €8,99
Land: Argentinië
Alcoholpercentage: 13,5%
Soort: fris & fruitig

DirckIII wijnen - Serbal Chardonnay

Castello Di Querceto Chianti Classico

Voor een rode wijn zit je goed met deze Chianti Classico. De zwarte kersen, aardbei en bosbessen maken deze wijn lekker soepel om te drinken. Drink ‘m bij een stuk rood vlees, een bord pasta of trek de fles open bij een avondje borrelen met kaas.

Prijs: €11,99
Land: Italië
Alcoholpercentage: 13%
Soort: soepel rood

DirckIII wijnen - Castello Di Querceto Chianti Classico

Exhib’ Cotes de Thau

De prachtige fles doet deze wijn zeker eer aan. De heerlijke geuren van grapefruit, bessen en perzik komen je tegemoet zodra je de fles opent. Het is een frisse, fruitige rosé met een lichte kruidigheid. De Exhib’ Cotes de Thau kun je het beste drinken bij salades, schaal- en schelpdieren of bij de barbecue.

Prijs: €6,99
Land: Frankrijk
Alcoholpercentage: 12%
Soort: fris & fruitig rosé

DirckIII wijnen - Exhib’ Cotes de Thau

Dona Dominga Gran Reserva

De Dona Dominga heeft extra lang mogen rijpen en dat proef je. Je vindt smaken als chocolade, pruimen, kruiden en zachte tannines terug in deze wijn. Het is dan ook extra lekker bij wildgerechten, zware kazen, stoofgerechten en gegrild rood vlees.

Prijs: €8,99
Land: Chili
Alcoholpercentage: 14%
Soort: stevig rood

DirckIII wijnen - Dona Dominga Gran Reserva

Masso Antico Fiano

Voor deze Italiaanse wijn worden de druiven op een speciale wijze gedroogd, waardoor ze meer kracht krijgen. De mix van tropisch fruit, citrus, amandel en peer maakt de wijn wat zoeter, maar niet overheersend. Hij is daarom heerlijk om te drinken bij een salade of een bord pasta. Serveer je vanavond vis, schaal- en schelpdieren of heb je een borrelplank met kaas? Daar past hij ook heel goed bij!

Prijs: €7,99
Land: Italië
Alcoholpercentage: 13,5%
Soort: fris & fruitig wit

DirckIII wijnen - Masso Antico Fiano

Lees ook: Lactose-intolerant? Deze kazen kun je wél eten