Dit is hoeveel geld aan ongedragen kleding de gemiddelde vrouw in haar kast heeft hangen

Mode & trends door Chloe

Je kent het wel: je gaat je kledingkast opruimen en komt van alles tegen waarvan je eigenlijk al niet meer wist dat je het had. Maar weggooien? Nee, dat is zonde. Misschien draag je het nog een keer. Toch staan we vaak genoeg voor de kast met het idee: ‘ik heb echt niks om aan te trekken’. Die kleding die je tijdens het opruimen had gevonden ben je al lang weer vergeten. Maar hoeveel is onze ongedragen kleding dan wel niet waard?

Lees ook: Hoe vaak moet je je spijkerbroek eigenlijk wassen?

Te veel kleding

Je kunt nooit te veel kleding hebben, toch? Jawel, dames. We houden van leuke jurkjes, jasjes, topjes en ga zo maar door, maar genoeg is genoeg. En ja, ook jij hebt je vast wel eens schuldig gemaakt aan het feit dat je iets hebt gekocht wat je eigenlijk al in je kast hebt hangen. En hoeveel kledingstukken hangen er nou eigenlijk in je kast waar het prijskaartje nog aanzit? Al die ongedragen kleding had je dus een hoop geld kunnen besparen.

Ongedragen kleding

Tja, we zijn er dus allemaal schuldig aan. Maar hoeveel dragen we nou eigenlijk echt niet? Misschien een kwart op zijn hoogst? Nee, bij lange na niet. Uit onderzoek van One Buy blijkt namelijk dat dit percentage een stuk hoger ligt. Niet schrikken, maar de gemiddelde vrouw draagt ruim 60% van de kleding in haar kast niet. En alsof dat nog niet erg genoeg klinkt, komt dat op een gemiddeld bedrag van zo’n 2700 euro aan ongedragen kleding. Auw!

via GIPHY

Impulsaankopen

Eén van de redenen dat we zoveel kleding in onze kast niet dragen, is dat we vaak impulsaankopen doen. Wanneer we onze loon hebben willen we onszelf nog wel eens iets cadeau doen. Of je koopt een broek die eigenlijk net een maatje te klein is. Maarja, hij is wel écht heel leuk. Vervolgens liggen er dus duizenden euro’s te verstoffen in onze kast. Dus twijfel je over dat ene blousje in de uitverkoop? Gewoon laten liggen.

Lees ook: Simpele trucjes voor een stijlvollere outfit