Lifestyle / Eten
Eten

Deze bijzondere shotjes wil je proeven

Aangezien de uitgaansgelegenheden nog gesloten zijn, kan het dus wel even geleden zijn dat jij je laatste shotje achteroversloeg. Hoewel je bij het woord ‘shotje’ waarschijnlijk meteen denkt aan tequila en andere moeilijk weg te krijgen dranken, zijn er ook shotjes die je met plezier achteroverslaat. Je kan namelijk ook dranken combineren voor een heerlijk shotje. Zo krijg je een soort minicocktail. Perfect als afsluiter van een barbecue of get together met vrienden.

shotjesLees ook: Recept: zo maak je zelf Pornstar Martini 

Bananasplit

Dit populaire dessertje is super eenvoudig om te toveren tot shotje. Gebruik een blender en vul deze met banaan, sinaasappel en donkere rum. Even mixen en je maak het shotje af met wat slagroom, een kers en chocoladesaus. Ook leuk om naast een dessert te serveren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cocktailicious (@cocktailicious) op

Mona Toetje

We zijn allemaal gek op toetjes, en juist daarom zijn ze ook perfect voor een shotje. Het Mona Toetje maak je makkelijk na. Vul het glas voor 1/3 met aardbeienlikeur en voor 2/3 met yoghurtlikeur. Voeg nog een heel klein beetje limoensap toe en je proeft bijna geen verschil!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Café Den Tollensteghe (@cafedentollensteghe) op

Watermeloen shots

We houden allemaal van watermeloen. Dit shotje is dan ook perfect voor de warmere dagen. Vul een shaker met 2 delen watermeloenlikeur, 2 delen tequila en sap van 1 limoen. Gooi er wat ijs bij en shaken maar. Hierna giet je het uit in de shotglaasjes en garneer je de glaasjes met kleine stukjes watermeloen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cocktailicious (@cocktailicious) op

Pink Posion

Hoewel dit shotje er zo onschuldig uitziet, is hij behoorlijk sterk. Je maakt het namelijk door het glas voor de helft te vullen met roze vodka en de andere helft met Silverstrike. Een sterk shotje, maar het ziet er wel heel feestelijk uit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cocktailicious (@cocktailicious) op

B52

Dit shotje ziet er wel heel indrukwekkend uit. Je steekt dit shotje namelijk aan en je drinkt het met een rietje. Je maakt het shotje in drie lagen. Vul het shotglas voor de helft met Kahlua en top vervolgens af met Baileys en Cointreau. Even aansteken en je kan genieten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Limoncino (@chiise_fit) op

Appeltaartje

Ook het appeltaartje mag natuurlijk niet ontbreken als shot. Waarschijnlijk heb je deze tijdens het uitgaan wel eens gedronken en weet je dus ook dat dit shotje heerlijk is. Hij is makkelijk thuis te maken. Vul het shotglas voor de helft met Apfelkorn en de andere helft met Butterscotch. Wat slagroom en een snufje kaneel erop en je bent al klaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cocktailicious (@cocktailicious) op

Alien Brains

Ook dit shotje is helemaal Instagram-waardig. Vul een shotglaasje voor iets minder dan de helft met Peach Schnaps. Hou vervolgens een lepel boven het glas en voeg Baileys toe. Zorg dat je nog zo’n 1/5 van het glas overhoudt. Dit gebruik je om de Blue Curacao op dezelfde manier met een lepel toe te voegen. Als laatste doe je er een heel klein scheutje grenadine bij en voilà!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cocktailicious (@cocktailicious) op

Beeld: iStock

Lees ook: Zoveel calorieën zit er in een gin-tonic