Waarom slapen met een ventilator een slecht plan is

Sport & gezondheid door Chloe

Hoewel we eigenlijk niet mogen klagen dat het ook in Nederland weer een keer goed zomerweer is, is er wel één ding wat zwaar tegenvalt: slapen. Ondanks dat je alleen nog maar met je grote teen onder je dekbedovertrek ligt is het nog steeds bloedheet. Een ventilator lijkt dan de perfecte oplossing, maar dit kan je toch beter laten.

slapen ventilatorLees ook: Dit trek je aan naar kantoor op een snikhete dag

Slapen met een ventilator

Dat met de airco aan slapen een slecht idee is dat wisten we al, maar een simpele ventilator kan toch geen kwaad? Het voorkomt in ieder geval een hoop zwetende nachten. Toch kan je ook je ventilator beter uithouden als je gaat slapen. Het is namelijk minder goed voor de gezondheid dan je denkt.

Allergische reacties

Een ventilator zorgt dan misschien wel voor verkoeling en een constantie luchtcirculatie, maar het kan ook allergische reacties veroorzaken. De ventilator blaast namelijk ook al het stof en de pollen door je kamer. Daarbij zorgt het ook voor droge lucht, wat kan leiden tot hoofdpijn, geïrriteerde ogen, een droge huid en stijve spieren de volgende dag.

Geen gevaar

Tja, dit klinkt natuurlijk allemaal niet heel prettig, maar lekker slapen is ook wat waard. Nou is het slapen met je ventilator aan op zich niet gevaarlijk voor je gezondheid, maar het kan wel voor vervelende problemen zorgen. Kies daarom voor een ventilator met een timer. Als je dan lekker in slaap bent gevallen gaat de fan vanzelf uit.

 
Beeld: iStock

Lees ook: Wat werkt beter tegen de warmte: ramen open of dicht?