Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dit zijn de leukste pop-up terrassen van Amsterdam

Hoewel de coronacrisis veel ellende met zich meebrengt kent het toch één voordeel: horecazaken komen met de meest creatieve ideeën om het hoofd boven water te houden. Dat betekent dat in onze hoofdstad deze zomer volstaat met de meest gezellige pop-up terrassen en terrasfestivals. Amsterdam, here we come!

pop-up terrassen AmsterdamLees ook: Op deze terrassen in Amsterdam zit jij het langst in het zonnetje 

De Kopstootbar aan ‘t water

De Kopstootbar bij het Leidseplein is een echt begrip in Amsterdam. En hoewel hun eigen terras met de gekleurde picknickbankjes al gezellig was hebben ze er nog een terras bij geopend. Hun nieuwe terras vind je naast het American Hotel wat dit jaar is omgetoverd tot Hard Rock Hotel. Met heerlijk uitzicht over het water en hapjes en drankjes voor schappelijke prijzen is het hier prima vertoeven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kopstootbar (@kopstootbaramsterdam) op

Terras van de Nacht

De festivals dit jaar gaan helaas niet door, maar gelukkig is daar Het Terras van de Nacht. Deze enorme stadsoase vlakbij Amsterdam Sloterdijk is het alternatief voor de festivalgangers onder ons. Lekker onder een palmboom genieten van een cocktail kan nu ook gewoon in Amsterdam. Het terras is iedere mooie weekenddag geopend gedurende de hele zomer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Terras van de Nacht (@terrasvandenacht) op

Bajes Beach Club

De Bijlmer Bajes heeft de laatste jaren al veel verschillende functies gehad en dus werd het nu tijd voor een pop-up terras. Met je voetjes in het zand chillen in een strandstoel doen we hier dus ook gewoon. Het terras is tot eind september geopend dus voorlopig kunnen we nog even genieten van dit stadsstrand. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bajes Beach Club (@bajesbeachclub) op

Sammie Sangria

Ben jij gek op Sangria? Dan is dit the place to be deze zomer. Hier kan je lekker kannetjes sangria wegwerken, een duik nemen in ’t IJ en genieten van de lekkerste hapjes. En dit allemaal op het bekende Veronicaschip gelegen bij het NDSM terrein. Deze hotspot moet je deze zomer zeker een keer bezoeken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ELLE Eten (@elleeten) op

The Grand Beach

Dit verstopte pareltje in hartje Amsterdam is een echte must visit. Op de binnenplaats van The Grand Amsterdam vind je namelijk een standsstrand geïnspireerd op de Franse Riviera. De Beach Club is gevuld met palmbomen en je kan hier iedere dag terecht van 12.00 tot 21.00 uur. Wij weten in ieder geval waar we ons weekend doorbrengen.

Beeld: iStock

Lees ook: De tofste rooftopbars van Amsterdam