Seks & relaties / Seks
Seks

4 variaties op standje 69 

Het standje 69 is dé ideale manier voor jou en je partner om tegelijkertijd oraal bevredigd te worden. Maar wist je dat er meer wijzen zijn om de beruchte 69 positie uit te voeren? Dubbel zo veel genot dus, op maar liefst 4 verschillende manieren. 

Koppel in bed illustratie Istock standje

Lees ook: Dit seksstandje past het beste bij jouw sterrenbeeld

Standje 69: de klassieker

De klassieke vorm van soixante-neuf: jij en je partner positioneren zichzelf elk op een manier zodat de mond bij de genitalia komen. Dit doen jullie doordat de ene op de rug ligt en de ander zit met de knieën naast het hoofd van de liggende partner. Tijdens dit standje ligt de man, bij een heterokoppel, gewoonlijk onder. Same sex koppels kunnen naar eigen voorkeur afwisselen wie onder en wie boven ligt.

1. De klassieker, maar dan omgedraaid

Hierbij gebeurt er precies hetzelfde als bij de klassieker, maar dan ligt de vrouw onderop. Dit kan een iets ruigere ervaring zijn voor de vrouw, omdat de penis van de man hierbij iets dieper in de mond komt. Als deepthroaten juist je ding is, dan is dit het perfecte standje voor jou en je partner. 

2. Sideways

In plaats van dat de ene partner boven ligt en de andere onder, liggen jullie beiden op je zij om elkaar zo liggend te bevredigen. Deze variatie kan makkelijker zijn dan de klassieke variatie op 69, omdat jullie op deze manier makkelijk bij elkaars private parts kunnen komen. Ook fijn: omdat je lekker ligt raak je minder snel vermoeid, zodat je net wat langer kan doorgaan zonder dat het veel kracht kost.

3. De omlaagkijkende hond

Een van de partners zit op de grond. Vervolgens gaat de ander staan en zo ver mogelijk naar voren buigen, net als je zou doen bij de downward dog in yoga. Voor deze variatie is wel wat lenigheid en kracht vereist, maar noem het een goede workout en je slaat twee vliegen in een klap.

4. De orchidee

Zin in een echt avontuurlijk standje? Voor de waaghalzen presenteren wij de acrobatische versie van 69. Hoe het werkt? De ene partner zit wederom op de grond, en de ander positioneert zichzelf met zijn of haar armen op de grond naast de benen van de partner. De benen kunnen opengegooid worden in de lucht, of om de nek van de partner geklemd worden. De zittende partner kan de ander dan oraal bevredigen én hem of haar vasthouden. Tip: doe het in de buurt van een muur. Op deze manier kan je makkelijker in de positie komen en heb je minder kans om opzij te vallen, wat ook niet geheel onbelangrijk is. 

 

Lees ook: 6 standjes die het proberen waard zijn