Standje 69: zo wordt het nog opwindender 

Liefde door Sarah

Dat standje 69 opwindend is, kan je je vast wel bedenken. Maar wist je dat er nog meer manieren zijn om het nóg opwindender te maken? Met deze 5 tips kan je namelijk net wat meer pit geven aan het standje en samen met je partner nieuwe dingen uitproberen. Zo maak je de algehele ervaring nog fijner, zodat jullie allebei ultiem kunnen genieten. 

Koppel liefde standje 69 Istock

Lees ook: 6 standjes die het proberen waard zijn

1. Maak het een sensuele ervaring

In plaats van meteen te beginnen met het grote werk, kan je ook de spanning langzaam opbouwen en er een sensueel spelletje van maken. Begin bijvoorbeeld heel langzaam met strelen en kussen en maak dan langzaam je weg naar het edele zaakje van je partner. Een beetje teasen kan hierbij extra opwindend zijn, en wees niet bang om eventueel te experimenteren met wat attributen, zoals een ijsklontje of een zachte veer. Zo prikkel je de zintuigen nog meer en kan je elkaar net iets meer opwinden. 

2. Vergeet de handen niet

Hoewel we bij dit standje vooral de focus leggen op wat we met onze mond doen, is het ook belangrijk om de handen niet te vergeten. Hiermee kan je je partner – of jezelf – extra bevredigen. Houd je partners benen of billen vast, streel rondom het kruis of gebruik ze tijdens het beffen of pijpen ook je handen door bijvoorbeeld de clitoris te stimuleren of af te trekken. 

3. Probeer meerdere variaties

We kennen natuurlijk allemaal de standaard variatie van 69, maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om het standje uit te proberen? Zo kan je op je zij liggen, in plaats van boven juist onder gaan liggen of ‘de omlaagkijkende hond’ proberen. Wedden dat er vast een variatie is die jij en je partner nog niet geprobeerd hebben?

5. Wees creatief met je mond

Standje 69 kan nog opwindender worden door net iets meer aandacht te besteden aan het tongwerk. Probeer wat spice in je routine te brengen door voor meer variatie te zorgen als je je partner beft of pijpt. Wissel bijvoorbeeld af tussen langzaam en snel, maak bijvoorbeeld rondjes met je tong in plaats van alleen maar op en neer of heen en weer te gaan en laat je lippen eens nieuwe plekjes kussen. 

4. Experimenteer met speeltjes

Als jij en je partner net iets verder willen gaan, kan je het standje naar een hoger level tillen door seksspeeltjes te gebruiken. Combineer pijpen of beffen met het gebruik van een dildo of een vibrator en experimenteer in wat voor zowel jezelf als je partner fijn voelt. Zo kan je met behulpt van een speeltje gebruik maken van penetratie of kan het juist extra stimulatie bieden, waardoor jullie beiden nog meer genot ervaren.

Lees ook: Deze 20 bizarre dingen over seks wist je nog niet