Zomers zwart: zo draag je je favoriete kleur op warme dagen

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Waar je tijdens het warmste seizoen van het jaar vaak denkt aan fleurige kleuren, kan ook zwart niet ontbreken uit je zomerse garderobe. Maar wie wel eens zwart draagt op een dag dat de brandende zon hoog in de hemel staat, weet dat het soms pittig warm kan worden. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop je zwart kan dragen en er toch leuk uit kan zien – zonder te stikken van de hitte. 

GettyImages zomers zwart outfit

Lees ook: 7 zomerse modetrends voor 2020

Luchtige maxi dress

Het lijkt op het eerste opzicht misschien warm, maar maxi jurken en rokken zijn juist ideaal voor zomerse dagen. Kies bijvoorbeeld een jurk met een dunne stof, zodat het lekker luchtig is. Combineer deze met een paar leuke statement sandalen en je bent klaar voor het warme weer. 

Biker shorts en oversized items

De zwarte biker short zijn perfect voor het warme weer. Niet alleen ziet het er sportief uit, ook is het minder warm dan een lange legging. Daarnaast is de stof vaak minder dik dan denim. Combineer de stoere shorts met een oversized en luchtig t-shirt of overhemd (het liefst in het zwart natuurlijk). Een simpele, maar toch mooie én zomer-proof outfit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Onuoha (@lisa.onuoha) on

Trendy jumpsuits

Als er één zwart zomeritem is dat je niet mag missen, is het wel de jumpsuit. De trendy broekpakken zijn makkelijk te dragen, want je hoeft alleen maar een paar schoenen uit te kiezen en je hoeft verder niet over je outfit na te denken. Met een zwarte jumpsuit zie je er meteen classy uit en als je voor een pak kiest met een dunne stof, zoals satijn of linnen, is het een perfecte manier om zwart te dragen tijdens snikhete dagen. 

Tip: Je kunt ook een broek en overhemd in dezelfde kleur of print dragen, dan lijkt het net of je een jumpsuit draagt!

Lees ook: De 5 printjes die je deze zomer in je kast wilt hebben

Beeld: Getty Images