7 zomerse modetrends voor 2020

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De zomer staat voor de deur. Hoewel deze er door de gevolgen van de coronacrisis waarschijnlijk anders uitziet dan we voor ogen hadden, staat de modewereld niet stil. Shows en fashion weeks worden dan wel geannuleerd en winkelstraten waren lang uitgestorven, maar als modeliefhebber blijf je graag stijlvolle en eigentijdse kleding en accessoires dragen. Zeker nu het beleid versoepelt en het huispak langzaam weer terug de kast in mag. Daarom zetten wij de zomertrends van 2020 op een rij.

modetrends getty

Lees ook: Deze kleur ondergoed hoor je te dragen onder een witte broek

1. Tie-dyekleding

Tie-dyekleding zagen we in de jaren zestig al bij sterren uit de muziekwereld en duikt sindsdien eens in de zoveel jaar weer op. Dit jaar is dat weer het geval en dat komt misschien wel deels door coronacrisis. Door de sociale isolatie hadden we ineens genoeg tijd omhanden voor creatieve projecten en tie dye-kleding kun je redelijk eenvoudig zelf maken. Vooral shirts zijn geliefd, maar je ziet de print ook terug op bijvoorbeeld broeken, jurkjes, blazers en sjaals.  

2. Het statement pak

Een absolute trend voor de zomer is het statement pak. Roept dat meteen het beeld van een statisch kantoorpak op? Het pak in 2020 is allesbehalve saai, want hij is er in alle soorten en maten. Lang, halflang, kort of met rok. Wat het weerbericht ook aangeeft, er is altijd wel een pak die je kunt dragen. Ook zien we allerlei kleuren, prints en materialen terug. Het hoeft ook zeker niet formeel te zijn, want je kunt er gewoon sneakers onder dragen. Ook kun je prima voor een oversized pak in plaats van een strak uitgesneden exemplaar gaan.

3. De kleur lila

Pastelkleuren zijn al een paar jaar geliefd om te dragen in de lente en zomer en die trend zet zich in 2020 onverminderd door. Deze zomer legt de focus net iets meer op één kleur: lila. Je ziet de pastelkleur overal terug in de schappen. Zodra je lila draagt heb je meteen een vrolijke en kleurrijke look te pakken. En het fijne is: lila staat echt bij iedereen. Overigens zit je deze zomer met alle paarstinten goed. 

4. De zwierige maxi-jurk

Op zo’n dag dat je niet weet wat je aan moet trekken biedt de maxi-jurk uitkomst. Met een zwierige maxi-jurk met de nodige ruches is je outfit namelijk meteen af, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Je kunt hem bovendien al dragen als het nog niet stikheet is. Je combineert je jurk dan met een spijkerjasje. En onder de tenenlange jurk draag je – afhankelijk van het weer - teenslippers, sandalen of laarsjes, gepaard met een rieten tas. We zetten de leukste maxi-jurken voor deze zomer al voor je op een rij.

5. De bermuda

Waar de bermuda tot voor kort nog werd verafschuwt, is de short nu een geliefd item onder modeliefhebbers.  Op de catwalk zagen we verrassend genoeg dat het item er ontzettend stijlvol uit kan zien. De bermuda laat zich goed combineren met een mooie blouse, maar vooral met een bijpassende blazer. Je voldoet dan meteen aan die andere trend: het statement pak. Er hangen bermuda’s van verschillende materialen in de rekken, wat het een geschikt item voor verschillende temperaturen maakt. Op een zonnige zomerdagen draag je een luchtige linnen bermuda en als het iets frisser is haal je bijvoorbeeld een lederen exemplaar met eventueel een panty uit de kast.

6. Ballonmouwen

Als je een oplettende fashionista bent, heb je deze trend ongetwijfeld al in de winkels en op straat teruggezien: ballonmouwen. Door de pof aan de onderkant van de mouwen, lijkt de mouw opgeblazen. Dit droegen vrouwen eeuwen geleden al en maakt nu een comeback. Met ballonmouwen krijg je een mooi vrouwelijk silhouet en val je bovendien meteen op. Je ziet de mouwen terug bij zowel tops als jurkjes. Ga je voor een top, dan staat dit mooi bij een broek of rok met een hoge taille.

7.  Maak je outfit af met een zonnebril

Als je outfit helemaal volgens de laatste trends is, resteert alleen nog een zonnebril. Zodra de temperaturen aangenaam worden, is een goede zonnebril onmisbaar. De trends op het gebied van zonnebrillen zijn ronde, vierkante en piepkleine glazen. Verder zijn de zonnebrillen dit jaar niet meer alleen zwart of bruin, maar bespeuren we ook een kleurrijke brillentrend. Is jouw zonnebril aan vervanging toe, dan hoeft een nieuw exemplaar geen gat in je budget te slaan. Bij webshops als Cheapass Zonnebrillen vind je fijn geprijsde brillen.

Lees ook: Dankzij deze basics heb je nooit meer kledingstress
 

Beeld: Getty Images