We love babyolie! 17 dingen die je ermee kan doen

Beauty door Daniëlle

Je zult het niet verwachten, maar met de heerlijke babyolie die jij op het huidje van je baby'tje smeert kun je nog véél meer doen. Denk bijvoorbeeld aan reinigen, hydrateren en nog veel meer. Babyolie is altijd handig om in huis te hebben!

Lees ook: Verbrand en geen aftersun? Deze producten kun je ook gebruiken

 

1. Ringen verwijderen

Wanneer je last hebt van opgeblazen vingers en je je ring maar niet van je vinger af krijgt, is babyolie de perfecte oplossing. 

2. Massageolie

Heerlijk je partner masseren met geen massageolie, maar babyolie! Waarom niet?

3. Het verwijderen van oogmake-up

Geen make-upverwijderaar bij je? Gebruik gewoon babyolie! Doe een beetje op een wattenschijfje of wattenstaafje en je bent make-upvrij.

4. Pleisters verwijderen

Vaak gebeurt het 9/10 keer dat je haartjes meetrekt terwijl je je pleister eraf trekt. Door een beetje babyolie op de randjes van de pleister te smeren kun je dit voorkomen.

5. Het loskrijgen van een rits

Zit je rits vast maar heb je geen flauw idee hoe je deze weer loskrijgt? Babyolie is de oplossing!

6. Het maken van eigen doekjes voor je baby

Geen geld meer verspillen aan babydoekjes van de super: maak je eigen babydoekjes met babyolie! Smeer wat babyolie op een keukenpapiertje, een washandje of een doekje en jij hebt je eigen kant-en-klare babydoekjes.

7. Badderen

Wil jij je huid nog beter hydrateren en verzorgen? Doe een scheutje babyolie in het bad en je huid is weer zo zacht als een baby.

8. Plaktatoeages verwijderen

Hartstikke leuk die plaktatoeages die de kids op hun armen en benen plakken, maar het is nog een hele klus om die dingen eraf te krijgen zonder enige restjes over te houden. Door de plaktatoeages met babyolie van jouw kindje af te poetsen zullen anderen nooit weten dat ze er gezeten hebben!

9. Scheerschuim vervanger

De perfecte vervanger van scheerschuim is babyolie. Het voorkomt enige bultjes en hydrateert de huid goed. Hoewel dit product ook geweldig werkt!

10. Droge huid behandelen

Het fijne aan babyolie is dat het je huid hydrateert. Wanneer jij dus een droge huid hebt is het gebruiken van babyolie de perfecte manier om jouw huid te hydrateren.

11. Nagelriemen verzorgen

Waarom zou je speciaal een cuticle olie aanschaffen als je je nagelriemen ook gewoon kunt verzorgen met babyolie?

12. Verf verwijderen 

Wanneer er verf op jouw huid zit, kun je deze er makkelijk en veilig afhalen met babyolie. Hierbij zorg je er ook gelijk voor dat jouw huid niet uitdroogt.

13. Haar verzorgen

Door af en toe wat babyolie in jouw haarpunten te smeren creëer je een prachtige glans en blijft jouw haar gehydrateerd.

14. Wenkbrauwen verzorgen

Naast een mooie gloed in jouw haar moeten jouw wenkbrauwen natuurlijk ook flawless zitten. Door met een wenkbrauwborsteltje met wat babyolie jouw wenkbrauwen te borstelen blijven ze mooi in model en zien ze er verzorgd uit.

15. Een douchegordijn schoonmaken

Het is zonde om elke keer nadat jouw douchegordijn er smerig uitziet een nieuwe aan te schaffen. Je kunt het namelijk makkelijk schoonmaken met babyolie! Spoel het douchegordijn naderhand goed uit met water.

16. Handen reinigen

Heb je vieze en vettige handen? Water en zeep kan al snel je handen uitdrogen. Smeer wat babyolie op je handpalmen en jouw handen zijn weer schoon en gehydrateert: plús het ruikt overheerlijk.

17. Schoonmaken

Naast het verzorgen van huid en haar, kan babyolie ook heel goed helpen bij het schoonmaken van bijvoorbeeld jouw koelkast of andere apparaten. 

Lees ook: Gebruik dit in plaats van scheerschuim voor superzachte benen