Lifestyle / Media
Media

12 x Dit wist jij nog niet over Notting Hill

Wie de iconische film Notting Hill niet kent, heeft wat te doen vandaag. Voor de echte kenners hebben we wellicht wat informatie waar je nog niet eerder van hebt gehoord: deze 12 dingen wist jij nog niet over Notting Hill. 

notting hill

Lees ook: Dit zijn de 10 grappigste komedies die nu op Netflix staan

1. De bekende blauwe deur uit Notting Hill was van de schrijver, Richard Curtis. Doordat er toendertijd zoveel fans langskwamen om de deur te bewonderen, hebben ze besloten de deur zwart te verven. Gelukkig is de deur nu gewoon weer blauw en kun je een bezoekje brengen op 280 Westbourne Park Road in - natuurlijk - Notting Hill.

2. Veel mensen dachten dat Anna Scott was gebaseerd op Julia Roberts zelf, maar integendeel: het personage is niet gebaseerd op Julia Roberts, maar op Grace Kelly en Audrey Hepburn. Dit zei de schrijver Richard Curtis een keer in een interview.

3. Je zult het niet verwachten, maar Hugh Grant had enorm veel moeite met het kussen van Julia. Hij vond het lastig omdat haar mond zo groot was - ja, serieus. “I was aware of a faint echo as I was kissing her."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl) op

4. Nu is Notting Hill natuurlijk de perfecte romcom om lekker bij op de bank te kruipen en te fantaseren over het ontmoeten van je soulmate in een boekenwinkel, maar Julia Roberts dacht hier nét iets anders over. Zij vond toen ze het synopsis las helemaal niks, maar veranderde langzaam maar zeker van mening toen ze het script las. “When I sat to read the script, I did not have any great expectations,” gaf Roberts toe. 

5. Fun fact: Adele en het personage van Hugh Grant waren buren! De zangeres zat tijdens de opnames in het huurappartement boven de boekenwinkel waar Will werkte. 

via GIPHY

6. Misschien is het je al opgevallen, maar Anna heeft Will nooit genoemd bij zijn volle naam: William. 

7. De film had zoveel scenes, dat de film officieel 3,5 uur duurde. Veel scenes, zoals de scene waarin Will en Anna hun script oefenen op het dak, zijn verkort of eruit geknipt. 

8. Julia had moeite met de zin "They go to bed with Gilda, they wake up with me." "I hate to say anything negative about what Richard wrote, because he’s a genius, but I hated saying that line," vertelde de actrice. "To me, it was nails on a chalkboard, I don’t really believe any of that."

9. Ze vond de film in het begin dan misschien niks, maar Notting Hill heeft er wel voor gezorgd dat ze de meest betaalde actrice was in die tijd. Ze ontving meer dan 15 miljoen dollar - iets meer dan 13 miljoen euro - en is op de dag van vandaag nog steeds één van de rijkste actrices. 

via GIPHY

10. De boekenwinkel van Will was in het echt geen boekenwinkeltje, maar een antiekwinkeltje. Een paar deuren verder vond de studio van Richard Curtis plaats waar hij het script heeft geschreven. 

11. Nadat veel mensen hardnekkig zochten naar het beroemde bankje dat veel voorkwam in romantische scenes met Hugh en Julia, kwamen anderen erachter dat het bankje ook in Queens Gardens, West-Australië, staat. Een inwoner had het gedoneerd aan de stad en in een ingesloten tuin geplaatst. De originele tuin en het bankje staat natuurlijk in Londen!

12. Terwijl tekstschrijver Richard Curtis bezig was met het schrijven van het script, had hij één liedje on repeat. “There was something I sensed in the background and in the tone and in the mood of that song which is what I wanted to reach at the best moment of the film," vertelde Curtis. 

Lees ook: 11 MTV-programma's uit de 00s die je vergeten was