Mondkapje op? Zo voorkom je dat je bril beslaat

Mode & trends door Chloe

De meningen over het dragen van mondkapjes zijn nog altijd verdeeld. Hoe dan ook, als je nog gebruik wilt maken van het OV zal je er toch echt aan moeten geloven. Nou zit zo’n mondkapje natuurlijk niet optimaal, maar dat is gewoon een kwestie van even wennen. Wat wel heel vervelend is, is dat je als brildrager bijna geen hand voor ogen meer ziet. Met zo’n mondkapje op beslaat je bril namelijk in no time. Daarom hebben wij wat tips voor je om dit (en ongelukken) te voorkomen.

bril beslaatLees ook: VIDEO: Maak binnen 1 minuut een mondkapje van een sok (zonder te naaien)

 

Blokkeer het masker

De reden dat je bril beslaat, is omdat de warme lucht die jij uitademt via de bovenkant het masker verlaat via kleine openingen. Blokkeer deze openingen dus zodat er geen lucht meer doorheen kan komen. Dit doe je makkelijk door je masker wat hoger te dragen en je bril overheen te plaatsen. Let wel op, want dit kan niet bij alle maskers. Je kin moet namelijk nog wel volledig bedekt zijn.

Zakdoekje leggen

Hoewel je je zakdoek nu waarschijnlijk gebruikt om steeds je beslagen bril schoon te maken, kunnen je met een zakdoek of tissue ook het probleem verhelpen. Je plaatst de zakdoek eenvoudig op je neusbrug, tussen het masker en je gezicht in. De opening naar boven sluit en de zakdoek absorbeert het vocht uit je adem. Houd daarom dus altijd een pakje zakdoeken bij de hand.

Zeep of scheerschuim

Ook met wat toiletartikelen kom je al een heel eind om een einde te maken aan je beslagen glazen. Pak je bril en was deze met wat zeep aan beide kanten van het glas. Gebruik hierbij koud water om beschadiging van je bril te voorkomen. Vervolgens laat je je bril drogen. Door de zeep zal er een laagje op je bril ontstaan wat condens voorkomt. Is de zeep op van het vele handenwassen? Geen probleem, want ook scheerschuim does the trick.

Spray away

Mocht je de bovenstaande voorbereidingen zijn vergeten voor je de deur uitstapte? Dan is het gelukkig nog een oplossing. Er is namelijk een anticondensspray en -gel speciaal voor brildragers. Dit breng je aan op je glazen en vervolgens gebruik je een zacht doekje om het te verspreiden. Handig om dit dus standaard in je tas te hebben zodat je nooit met beslagen glazen zit.

Beeld: iStock

Lees ook: Kan je baas je dwingen om op kantoor te werken?