Wel fit, niet armer: deze sporten zijn gratis!

Sport & gezondheid door Chloe

Vind je een sportschoolabonnement of bootcamps te duur, maar wil je toch in beweging blijven? Gelukkig zijn er ook genoeg sporten die gratis zijn. Zo blijf je toch fit zonder extra te betalen.

sporten gratisLees ook: 5 oefeningen voor thuis om fit te blijven

Hardlopen

Deze is natuurlijk wel bij iedereen bekend. Hardlopen is hartstikke goed voor je conditie en je krijgt er ook nog eens mooie benen en buikspieren van. Een perfect alternatief dus.

Skaten

Ook skaten wordt weer massaal gedaan. Ook dit is goed voor conditie, benen, billen en buikspieren. Het enige wat je nodig hebt is een paar skates en goede bescherming. Vooral als je voor het eerst op skates staat zal je nog wel eens onderuit gaan. Als je het eenmaal door hebt is het echter super leuk. Kijk wel uit voor losliggende stoeptegels en leer op tijd remmen. We willen natuurlijk geen ongelukken.

Online lesjes

Armen, billen, benen of buikspieren: voor ieder lichaamsdeel is er wel een online work-out te vinden. YouTube staat er vol mee en ook meerdere sportscholen geven nu via Facebook Live lessen op vaste tijden. En het voordeel: je hebt niets nodig. Ook kan iemand die via een scherm tegen je praat motiverend werken om toch nog even dat extra setje squats te doen.

Zwemmen

Voor zwemmen hoef je niet naar het zwembad. Spring gewoon een meer of vaart in bij jou in de buurt. Dat is ook veel leuker dan elke keer weer hetzelfde baantje. Nu is het misschien nog een beetje koud, tenzij je een wetsuit hebt, maar van de zomer is dit heerlijk!

Fietsen

Met de zonnige dagen is het heerlijk om eens een stuk te gaan fietsen. En als je er een beetje tempo inhoudt verbrand jij in no-time die chocoladereep die je niet kon laten liggen. Daarbij is fietsen ook heel leuk om te doen. Fiets eens naar een omgeving waar je nog niet eerder geweest bent en geniet van het uitzicht.

 
Beeld: iStock

Lees ook: Zo vaak moet je sporten per week om resultaat te zien