Thuiswerken combineren met kinderen: zo deel je je tijd in

Kinderen door Sandra E

Veel werkende ouders moeten hun werk zien te combineren met schooljuf- of meester zijn. Thuiswerken terwijl (kleine) kinderen je aandacht opeisen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Word je al gillend gek? Misschien heb je wat aan deze tips om je tijd efficiënt in te delen.

 

thuiswerken kinderen

Lees ook: Het consultatiebureau: wat kun je precies verwachten?

Houd een routine aan

Breng structuur in je werkdag aan. Het is heel makkelijk om toch nog even die was in de wasmachine te gooien of de stofzuiger er doorheen te halen. Want zeg nu zelf? 24/7 de kinderen thuis, dan wordt het ook sneller een bende, maar probeer die huishoudelijke klussen dus niet op je werkdagen te doen. En breng structuur in je dag aan. Start de dag met een kop koffie en maak een to do lijst. Deel je taken op volgorde van urgentie in en zorg ervoor dat je de taken die veel energie kosten of moeilijk zijn op tijden kunt doen wanneer het voor jou het rustigst is.

Skype meetings

Skype meetings zullen er ongetwijfeld bij horen nu je thuis zit te werken. Misschien heb je wel dagelijks contact met je collega’s? Ook voor meetings via Skype, Zoom of Facetime raden wij je aan om deze in te plannen op een rustig moment zodat je niet te veel onderbroken wordt. Bijvoorbeeld in de ochtend wanneer je kinderen nog slapen of tijdens de schermtijd van je kinderen. En maak je vooral niet druk als er toch iemand in je beeldscherm opduikt, iedereen zit toch in hetzelfde schuitje?

Balans privé en werk

Zorg voor een goede balans tussen werk en privé. Start je werkdag op het tijdstip dat je normaal ook op kantoor start. (Ook al is het zo verleidelijk om toch wat langer te blijven liggen…) En eindig hem ook op het moment dat je je computer afsluit. Sluit je computer ook echt af en ruim je spullen op. Zodat je werkdag echt afgelopen is.

Lees ook: In quarantaine met kinderen: De 5 leukste spelletjes om ze te vermaken