In quarantaine met kinderen: De 5 leukste spelletjes om ze te vermaken

Kinderen door Redactie Ze.nl

Nu alle scholen gesloten zijn vanwege het corona virus is het plots een drukke boel thuis. Heb jij kinderen thuis in deze periode? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken in de vorm van vermaak. En hoewel je ze natuurlijk achter de televisie, iPad of laptop kunt parkeren, is wat real-time vermaak ook weleens welkom, nietwaar? Daarom hebben wij de vijf leukste spellen van dit moment op een rijtje gezet om de kinderen te vermaken in deze bizarre tijden! 

1. Qwixx Spel - € 11,95

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten - iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Kortom, ideaal voor koters met een korte spanningsboog.

Lees hier hoe dit spel werkt.

2. Spel Regenwormen - € 14,95

Dit razendsnelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en je neemt het overal mee naartoe. Het voordeel: iedereen die tot 36 kan tellen kan meespelen! Kortom, ideaal voor een potje vermaak met de kinderen en om ze even los te scheuren van die iPads. 

Lees hier hoe dit spel werkt.

Lees ook: 5 x de leukste spellen om iedere quarantaine te overleven

3. Spel Halli Galli - € 14,95

Halli Galli is leuk voor alle leeftijden! Het is niet alleen leerzaam voor jonge kinderen, maar ook perfect vermaak voor studenten of families die gewoon even een eenvoudig, gezellig spelletje tussendoor willen spelen. Ideaal om de verveling tegen te gaan en lekker rammen op de bel. 

Lees hier hoe dit spel werkt.

4. Spel Wie Is Het? - € 21,95

Dit spelletje ken je vast nog wel uit je eigen jeugd. Het leukste spionnenspel voor alle leeftijden! Elke speler neemt een figuur in zijn hoofd en de rest moet met ja- en nee-vragen raden welke dat is. Gegarandeerd vermaak!

Lees hier hoe dit spel werkt.

5. Sshh Maak papa niet wakker - € 19,50

Lukt het jou om in de nacht bij de koelkast te komen...? Doe wel voorzichtig, want anders wordt papa wakker! Bij dit spel is het de bedoeling om zo stil mogelijk langs papa te sluipen. Het leukste spel voor kleintjes en gegarandeerd een middag vol vermaak! "Mijn zoontjes van 5 en 8 jaar oud blijven toch steeds het spel weer pakken omdat ze het hilarisch vinden hoe papa wakker schrikt", schrijft iemand in de recensies. Kortom, deze wil je in je kast hebben.

Lees hier hoe dit spel werkt. 

Lees ook: Thuis werken? 5 x maak jouw huis 100% thuiswerkproof!