Preggers? De handigste apps als je zwanger bent

Zwanger door Chloe

Als je zwanger bent komt er enorm veel op je af. Je moet letten op wat je eet, nadenken over een naam voor je ongeboren kindje, bedenken wat je allemaal in huis moet halen en ga zo maar door. Daardoor kan je soms even het overzicht verliezen en dat zorgt voor stress en dat is wel het laatste wat je wil tijdens je zwangerschap. Gelukkig zijn er talloze apps die je helpen om deze negen maanden en de tijd erna wat makkelijker te maken. Wij hebben de handigste apps voor je op een rijtje gezet.

apps als je zwanger bentLees ook: Dit is alles wat je moet weten over afvallen na de zwangerschap

My Baby’s Beat

Met deze app kan je de hartslag van je ongeboren kindje horen. Hoe gaaf is dat? Dit kan als je tussen de 30 en 40 weken zwanger bent. En als je dan de hartslag van je kleintje hoort, dan kan je deze opslaan en delen met vrienden en familie.

Download voor iOS of Android

Zwangerschap +

Deze app is ontzettend handig en leuk. Hierin vind je blogs met alles wat je moet weten over je zwangerschap. Ook kan je echte echo’s zien van baby’s die net zo groot zijn als die van jou nu. Alsof dat nog niet genoeg is kan je ook nog een persoonlijk dagboek bijhouden. Ideaal dus.

Download voor iOS of Android

Prenatal

Dit is één van de eerste winkels waar je aan denkt als je zwanger bent. De leukste functie van deze app is misschien wel de grootte van je baby kunnen vergelijken met een stuk fruit. Maar waar de app voornamelijk voor is gemaakt is, is natuurlijk het aanschaffen van spullen. Alles wat je nodig hebt tijdens en na de zwangerschap vind je hier. En je kunt zelfs spullen winnen!

Download voor iOS of Android

OudersVanNU

Dit is precies wat je nodig hebt tijdens je zwangerschap. In de app vind je veel informatie en leuke weetjes over de zwangerschap. Ook vind je in de app een verzameling van de mooiste babynamen zodat je geen uren over het internet hoeft te struinen. En best of all: je kan via het forum praten met andere ouders.

Download voor iOS of Android

Baby Pics

Je hebt het vast wel eens gezien. Een hele fotocollage met de voortgang van je zwangerschap. Met deze app kan je dit nu ook makkelijk zelf maken. Zo zie je hoe je buik de afgelopen maanden is gegroeid. Ook na de bevalling kan je de app nog gebruiken. Leg bijvoorbeeld de eerste stapjes van je kleintje vast.

Download voor iOS of Android

Zwangerhap

Er is veel wat je tijdens je zwangerschap even niet mag eten of drinken en soms zie je door de bomen het bos niet meer. In de app Zwangerhap zie je in één oogopslag wat er wel en niet mag. Hoe handig is dat? En mag je iets niet eten? Dan geeft de app je een alternatief van een product wat hierop lijkt.

Download voor iOS of Android

Zwanger en Fit

Sporten wordt naar mate je zwangerschap vordert steeds lastiger. Er zullen veel oefeningen zijn die je nu niet meer kunt doen. Daarom is daar de app Zwanger en Fit. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als alle andere thuis work-out apps, alleen dan gericht op het aantal weken dat je zwanger bent. Zo blijf je toch nog een beetje fit, en dit heeft natuurlijk ook invloed op je baby.

Download voor iOS of Android

Beeld: iStock

Lees ook: 5 onverwachte dingen die je niet mag doen tijdens je zwangerschap