Vega recept: Pasta met spinazie-pestosaus, broccoli

Eten door Laura

Ter gelegenheid van de Nationale Week zonder Vlees plaatsen wij elke dag een nieuw vegetarische recept. Vandaag: heerlijke pasta met spinazie-pestosaus. Deze bijzondere vegan variant op de bekende pasta pesto heb je vast nog niet geprobeerd! Maak je eigen pesto van spinazie en garneer met vegan visfilets van Quorn. Succes gegarandeerd! Staat deze heerlijke pasta vanavond bij jou op tafel?

vega pasta spinazie saus

Essentials voor de keuken:

 

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 350 g maccheroni
  • 400 g Quorn Lemon & Pepper Fish-Free Fillets
  • 400 g spinazie
  • 250 g cherrytomaten
  • 30 g basilicum
  • 75 g walnoten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1⁄2 citroen, alleen het sap
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 3 el edelgistvlokken
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
  2. Verdeel de Lemon & Pepper Fish-Free Fillets over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de filets 22 minuten.
  3. Kook de maccheroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Halveer de cherrytomaten en snijd de broccoli in roosjes. Verwijder de harde buitenkant van de stronk en snijd de stronk in dunne plakjes.
  5. Kook de broccoli in ruim zout water in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
  6. Hak de walnoten grof in de keukenmachine. Voeg hier basilicum en de helft van de spinazie aan toe en maal fijn. Voeg de knoflook, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie en het citroensap toe en blend tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de pestosaus toe aan de maccheroni en roer hier ook de cherrytomaten, broccoli en achtergehouden spinazie doorheen. Garneer de pasta met reepjes filet.

Lees ook: Vega recept: Risotto met pompoen en pastinaak