9 x onze favoriete IKEA kasten: welke kies jij?

Wonen door Redactie Ze.nl

In een IKEA kast past alles! Het is algemeen bekend dat een IKEA kledingkast je alle nodige comfort en opbergruimte biedt. Zoals met alle IKEA producten is ook de IKEA kledingkast eenvoudig in elkaar te zetten, staat het mooi in je interieur en biedt legio aan opbergmogelijkheden. Bovendien ben je voor een mooi prijsje vaak helemaal klaar. Ben jij ook op zoek naar de perfecte IKEA kledingkast om alles in op te slaan? Check hieronder snel onze favoriete kledingkasten van IKEA!

1. IKEA PAX kledingkast

Wie IKEA kledingkast zegt, zegt PAX kast. Wie kent deze klassieker niet? Het is misschien wel de bestverkochte kledingkast ooit. Met dit populaire kastensysteem is het mogelijk om de meest uiteenlopende kasten samen te stellen. Een PAX kast wordt vaak als inloopkast gebruikt, omdat je verschillende elementen kunt toevoegen. Zoals een apart schoenenrek, een plek om je jurken op te hangen en mandjes voor je ondergoed. Ook zijn er handige opbergsystemen om je zomerkleding bijvoorbeeld een half jaar weg te leggen. Wat de kast écht fijn maakt? De prijs natuurlijk. Voor nog geen duizend euro berg jij je hele garderobe netjes op, inclusief winterjassen, schoenen én natuurlijk je tassenverzameling. Ook leuk: de PAX kledingkast van IKEA komt in verschillende kleuren. Zo heb je de keuze uit strakke witte kasten, maar kun je ook kiezen voor donkerbruine of eikenhouten kasten met een luxueuze uitstraling.

Stel hier jouw ideale PAX kast samen!

Tip! Stel zelf je PAX kledingkast samen met de kledingkast planservice!

 

2. IKEA KLEPPSTAD kledingkast

Het nieuwste model is de serie IKEA kledingkasten is de KLEPPSTAD. Deze staat bekend om zijn simpelheid, voor wanneer je alleen de basisfuncties nodig hebt. Bouw je ideale kast met de losse planken, opbergoplossingen of kledingroedes. Goed om te weten: op één plank passen ongeveer tien opgevouwen broeken of twintig T-shirts. Aan een kledingroede is plaats voor twintig hangers met truien, blouses of jurken. Deze IKEA kledingkast komt in wit, voor een klassieke uitstraling. Ook in strak Scandinavisch design staat dit meubel prachtig!

Bekijk hier de KLEPPSTAD kast!

 

3. IKEA RAKKESTAD kledingkast

Het IKEA RAKKESTAD kastensysteem komt in 2-deurs of 3-deurs uitvoeringen. Het systeem maakt het mogelijk om meerdere kledingkasten naast elkaar te zetten. Het is dus een schaalbare kast voor iedere ruimte! De klassieke deuren maken deze kast perfect voor ieder landelijk interieur. Voordeel aan de klapdeuren: jij en je partner kunnen tegelijk de kast in. En hoewel alle IKEA kledingkasten goedkoop zijn, spant deze RAKKESTAD toch wel de kroon. Voor maar € 79 staat dit exemplaar bij jou in de kamer

Kies hier jouw RAKKESTAD kast!

 

4. IKEA kledingkast BRIMNES

De BRIMNES bestaat uit twee kasten met drie deuren. Eén daarvan is voorzien van een spiegel. Dat is ideaal, want zo heb je geen passpiegel meer nodig in je kamer. Wat weer ruimte bespaart. Fijn detail – je kunt zelf kiezen op welke deur je de spiegel monteert. De smalle kast heeft diverse planken boven elkaar en in de brede kast heb je een kledingroede met één brede plank. Deze IKEA kledingkast is verkrijgbaar in kleuren zwart en wit voor maar € 149.

Kies hier jouw BRIMNES kast!

 

5. IKEA kledingkast KVIKNE

Liever geen klapdeuren, maar schuifdeuren? Bijvoorbeeld omdat je geen ruimte hebt voor klapdeuren of omdat je schuifdeuren simpelweg mooier vindt. Dan is de IKEA KVIKNE kledingkast ideaal voor jou. Net als de deuren, is ook de inrichting van deze kledingkast iets anders dan de BRIMNES. Zo heeft deze kast grote vakken naast elkaar met exact dezelfde verdeling. Boven een kledingroede en onder een plank. Kortom, wederom een ideale kast om veel spullen in op te bergen! En voor nog geen € 100 ben je klaar. Top!

Kies hier jouw KVIKNE kast!

 

6. IKEA kledingkast VISTHUS

Geen hoge kast, maar een lage met meerdere vakken en lades? Dan is de VISTHUS kledingkast een ideale IKEA topper voor jou. In de serie vind je vier verschillende modellen, waaronder twee ladekasten en twee grote kledingkasten. De grote VISTHUS is van alle gemakken voorzien – lades, vakken en een kledingroede om al je kleding op te hangen. Prijzen voor de VISTHUS variëren van € 129 tot € 279. Welke past het beste in jouw interieur?

Kies hier jouw VISTHUS kast!

 

7. IKEA kledingkast PLATSA

Met de Platsa kledingkast kun je jouw ideale kledingkast samenstellen. Hierbij heb je, net als bij PAX, keuze uit kant- en klare samenstellingen. Wel zo handig als je inspiratie nodig hebt. Weet je precies hoe je je kast in wilt delen? Dan kun je het ook helemaal zelf bepalen. Met de kastplanner van IKEA stel je jouw ideale kast samen en zie je direct hoe duur het wordt. Handig is om van tevoren een budget in je hoofd te nemen, zodat je hier naartoe kunt werken terwijl je je kast aan het indelen bent. Je hebt onderdelen in diverse prijscategorieën, zoals lades, planken en roedes.

Kies hier jouw PLATSA kast!

 

8. IKEA HEMNES kledingkast

De HEMNES serie is evenals de RAKKESTAD ideaal voor een traditionele uitstraling. De kast is bovendien een duurzame kast, want gemaakt van massief hout van verantwoorde bosbouw. De kast heeft ook een aantal leuke details, zoals een massief houten kledingroede en nerven van het hout die goed zichtbaar zijn. Check ook de kleine zwarte handgrepen, die je weer terug kan laten komen in andere meubels. De kast heeft ook een aantal moderne functies, zoals schuifdeuren waardoor de kast minder ruimte inneemt. Wel zo handig voor kleine ruimtes!

Bekijk hier de HEMNES kast!

 

9. IKEA NORDKISA kledingkast

De NORDKISA collectie is favoriet op de redactie. De hele collectie is namelijk gemaakt van duurzaam bamboe. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit!  De serie bestaat uit twee kledingkasten, een toilettafel, bankje en nachtkastje. De minimalistische Japanse uitstraling past perfect in elk interieur. Het transparante karakter van de kledingkasten maakt het ook nog eens leuk als scheidingswand in je kamer.

Bekijk hier de NORDISKA kast!