Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Shocking! Mannen geven gemiddeld meer geld uit aan kleding dan vrouwen

Klinkt de uitspraak ‘heb je nou weer iets nieuws gekocht?’ van je mannelijke partner, broer of vader je bekend in de oren? Iedere keer als je met een nieuw shirtje of een nieuw paar schoenen aankomt hoor je hetzelfde. En dan heb je nog niet eens verteld dat er alweer een nieuw Zalando-pakketje onderweg is. Toch is deze uitspraak hartstikke onterecht, want uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen meer uitgeven aan kleding dan vrouwen.

geld kleding mannenLees ook: Koopziek? Dit is hoeveel je ‘mag’ uitgeven aan kleding volgens financieel expert

Mannen geven gemiddeld meer uit aan kleding

Met het onderzoek deden 1.056 Nederlanders mee. En wat bleek? Wij vrouwen worden onterecht beschuldigd van te veel geld uitgeven aan kleding. Gemiddeld geven we zo’n 66 euro per maand uit aan kleding, terwijl de mannen 73 euro per maand besteden. Geen heel groot verschil dus, maar meer is het zeker.

De prijs

Maar hoe kan het dan dat vrouwen dan altijd beschuldigd worden van ‘te veel’ shoppen? Julian Aijal van Kortingscode.nl heeft hier een logische verklaring voor. Vrouwen kopen misschien wel meer, maar geven minder uit. Dit komt omdat zij goedkopere kledingstukken kopen. En laten we eerlijk zijn, maar weinig vrouwen kunnen de sale weerstaan. Mannen daarentegen kopen minder kleding, maar geven meer uit voor een shirt of een overhemd. Zij investeren liever in iets wat langer meegaat.

Kleding verbergen

Heb jij wel eens een aankoop verborgen gehouden voor je vriend? Dan ben je zeker niet de enige. Uit het onderzoek bleek namelijk van 14% van de vrouwen dit regelmatig heeft gedaan. 

Daarnaast bleek nog dat 20% van de vrouwen wel eens kleding van hun partner heeft weggedaan omdat ze het niet mooi vond. En ook 9% van de mannen geeft toe dit wel eens gedaan te hebben. Tja, als er steeds kleding verdwijnt dan moeten we natuurlijk ook meer kopen. Tel dat op bij het feit dat je partner waarschijnlijk meer uitgeeft aan kleding dan jij en we hebben weer een goed excuus om te shoppen.

Lees ook: Dit is jouw guide naar een duurzame garderobe