De draagdoek: terug van weggeweest en hotter dan ooit

Mama door Sarah

Waar het soms lijkt alsof de kinderwagens het straatbeeld domineren, zijn er natuurlijk ook nog de draagdoeken die je als moeder kan gebruiken. De draagdoek maakt een heuze comeback. Steeds vaker zien we de baby's gewikkeld in de fashionable en handige doeken. Er zijn dan ook verschillende redenen waarom je je baby in een draagdoek zou kunnen dragen. 

draagdoek trend 2020

Lees ook: De leukste teddy jasjes voor baby’s

Bonding met je baby

Een van de voornaamste redenen om het gebruik van een draagdoek te overwegen, is omdat je letterlijk dichterbij je kindje bent. Lichamelijk contact is, zeker in de beginfase van het leven van je kind, hartstikke belangrijk. Het is dan ook een perfecte manier om hechter met je kind te worden en met hem of haar te bonden. Door je kind op je borst te dragen voelt hij of zij zich veilig. De baby kan jou daarbij zien en voelen. Dit is ook handig voor jou, omdat je sneller contact kan maken met je kindje en eventuele signalen kan oppikken. 

Bevorderlijk voor ontwikkeling

De baby zit in een draagdoek in een ergonomische houding. Hij of zij kan de wereld om hem of haar heen waarnemen, maar zijn gezicht nog steeds in jouw borst leggen als hij of zij te veel prikkels ervaart. Daarbij kan het ook goed zijn voor het lichaam van de kleine. Ook ondersteunt de draagdoek de heupontwikkeling van het kindje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) on

Modieus

De draagdoek spotten we de laatste tijd steeds vaker bij mama's op social media. Daarbij komt de doek in allerlei verschillende kleuren en patronen, zodat je kunt afwisselen en deze op je outfit kan afstemmen wanneer je wilt. Ook kun je zelf kiezen uit verschillende soorten modellen. Zo heb je draagzakken die wat steviger zijn en ondersteunende elementen hebben die je vast kan klikken, maar ook zijn er speciale stoffen doeken die je zelf kan knopen. 

Makkelijk en comfortabel

Het dragen van je baby in een draagdoek is praktisch. Niet alleen zit je met gesjouw van een Maxi-Cosi of het gestommel met een kinderwagen. Denk maar aan het reizen met het openbaar vervoer of op stap met een kinderwagen en alle opstapjes en wegopbrekingen die je tegen komt. Met een draagdoek heb je je handen vrij en ben je veel mobieler. Ook is de draagdoek, niet geheel onbelangrijk, comfortabel. Daarbij is de draagdoek ideaal als je je kindje borstvoeding wilt geven: hij of zij zit al op de goede plek en daarbij kan je de draagdoek, mocht je dit zelf fijn vinden, gebruiken als sjaal voor wat privacy.

Shop hier de leukste draagdoeken

 

De draagdoek knopen

Benieuwd hoe je een draagdoek nou eigenlijk om doet? Bekijk de video hier:

Lees ook: Ken je deze leuke kledingmerken voor baby’s al?