Dit zijn de fijnste voedingsbeha's

Mama door Daniëlle

Een voedingsbeha is onmisbaar als je borstvoeding geeft. Dit zijn beha's die comfortabel zitten en makkelijk los te maken zijn, zodat jij je kleine spruit op ieder moment van de dag borstvoeding kan geven, zonder je hele beha uit te hoeven trekken. Maar wat zijn de fijnste voedingsbeha's, en welke past bij jou? 

Lees ook: Zwanger naar de sauna: veilig of niet?

Wat is het verschil tussen een zwangerschapsbeha en een voedingsbeha?

Een zwangerschapsbeha's en een voedingsbeha lijken op elkaar, maar zijn toch verschillend. Een zwangerschapsbeha draag je tijdens de zwangerschap (verassing), dit wordt ook wel een meegroei-beha genoemd. Tijdens de zwangerschap kunnen je borsten namelijk flink groeien, en met een beha met een gevormde cup en beugel is dat niet altijd even fijn. Je beha-maat zal dan ook vaak schommelen en het kan best lastig zijn om een goede keuze te maken. Een voedingsbeha, daarentegen, draag je pas als je bent bevallen: zolang je borstvoeding geeft. Je kunt de beha natuurlijk ook tijdens de zwangerschap dragen, net wat je zelf fijn vindt. De beha is zo ontworpen dat hij heerlijk comfortabel zit en je hem makkelijk los kan maken wanneer het tijd is voor de voeding. Je hoeft alleen maar de beha via de voedingsmagneetjes of clipjes los te maken zodat je borst mooi vrij ligt voor de baby. 

Kan ik mijn voedingsbeha 's nachts dragen?

Dat kan zeker. Het is wat iedereen per persoon fijn vindt, maar wanneer je bijvoorbeeld 's nachts kan lekken of als je de behoefte hebt om je borsten meer steun te geven, is het zeker oké om 's nachts een voedingsbeha te dragen. 

Dit zijn de fijnste voedingsbeha's

Wanneer de tijd rijp is, wil je natuurlijk een fijne bh hebben om mee te voeden. Het moet ondersteunend zijn, maar ook comfortabel en de goede maat. Wij hebben daarom de fijnste voedingsbeha's voor je verzameld, zodat je niet het hele internet af hoeft te struinen.

 

Lees ook: Jouw rechten als zwangere op werk