Seks & relaties / Relaties
Relaties

Uit eten met Valentijnsdag: Dit zijn de meest romantische restaurants

Ben jij nog op zoek naar een mooi restaurant om samen met je lover te dineren tijdens Valentijnsdag? Je wilt immers wel een reservering maken bij een romatisch stekkie. Daarom hebben wij de zes leukste hotspots uitgekozen waar jij heerlijk kan dineren met je wederhelft en jullie Valentijnsdag vol romantiek kunnen doorbrengen.

romantische restaurants

Lees ook: Dit is waarom je juist géén bloemen moet geven op Valentijnsdag

De Belhamel, Amsterdam

Deze romantische hotspot staat bekend als hét romantische restaurant van de Jordaan. Gelegen aan de mooie Brouwersgracht is dit restaurant een echt pareltje. Hier kun je terecht voor heerlijke gerechten geïnspireerd op de Franse en Italiaanse keuken, met een vleugje Nederlands. Ook is het restaurant zelf is een plaatje: het romantische Franse interieur leent zich als de perfecte dateplek voor Valentijnsdag. 

Brouwersgracht 60, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pavilions Amsterdam, The Toren (@thetorenhotel) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francesca Baldrighi (@inawinemood) on

 

Casa Di David, Amsterdam

Italiaans is altijd goed, zeker in dit restaurant. Italiaans eten gaat bij ons altijd als liefde door de maag en dat zal zeker ook niet anders zijn bij Casa Di David in Amsterdam. Ga voor een heerlijke lokale pasta of deel een lekkere ovenpizza met je lief. Ook hebben ze verschillende Italiaanse wijnen, die het gerecht helemaal afmaken.

Singel 426, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evert Woutersen (@evertwoutersen) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severine (@severinearends) on

 

Humphrey's, Utrecht

Gelegen in een echte Utrechtse welfkelder, heb je bij Humphrey's Utrecht een ongelofelijk sfeervol en bijzonder plekje. Het is namelijk de perfecte plek als je een knusse avond met je lover wilt hebben, geheel met rode gloed (hoe romantisch). Bij Humprhey's serveren ze een driegangenmenu vol bourgondische gerechten, met keuze uit vegetarische-, vlees- of visgerechten. Ideaal dus als jullie smaken verschillen.

Stadhuisbrug 3, Utrecht

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roland Wolff (@rolwol) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joep de Wildt (@wildtmoments) on

 

Mama Kelly, Den Haag

Als je van kreeft of kip houdt, zit je bij Mama Kelly goed. Deze hippe hotspot met romantische sfeer staat bekend om deze twee gerechten en is een populair restaurant in de stad. Vegetariër? Geen zorgen, ze hebben een heerlijke vega risotto en daarbij veel andere lekkere bijgerechtjes. 

Saturnusstraat 100, Den Haag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MaMa Kelly Den Haag (@mamakellydenhaag) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MaMa Kelly Den Haag (@mamakellydenhaag) on

 

IDRW, Rotterdam

Op zoek naar een sjieke plek om heerlijk met je lover te dineren? Dan is IDRW in Rotterdam perfect voor jou en je lief. Gelegen in een prachtige monumentale herberg In Den Rustwatmet met een mooie tuin, is dit een plek die romantiek schreeuwt. Met een vier of vijf gangen menu, afgestemd op de seizoenen, gaan jullie zeker een avondje vol culinaire hoogstandjes beleven. 

Honingerdijk 96, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by In Den Rustwat Rotterdam (@idrwrotterdam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by In Den Rustwat Rotterdam (@idrwrotterdam) on

 

YOLO Restaurant & Bar, Rotterdam 

De naam klinkt misschien niet als de meest romantische plek op aarde, maar vergis je niet. YOLO restaurant en bar in Rotterdam is de ideale plek voor Valentijnsdag. Waarom? Vanwege het prachtige interieur en de knusse, gezellige sfeer. Daarbij kan hebben ze shared dining en kan je met je vriend of vriendin heerlijk romantisch eten. Daarbij kan je hier de hele avond sfeervol vertoeven, want ze schenken er ook de heerlijkste drankjes. Ideaal als je lekker lang wilt tafelen. Laat die culinaire hoogstandjes en cocktails maar komen. 

Admiraliteitstraat 17B, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YOLO Restaurant-Bar (@restaurantyolo) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YOLO Restaurant-Bar (@restaurantyolo) on

 

Lees ook: Origineel Valentijnsdag cadeau? 5 romantische weekendjes weg met jouw Valentijn