Voor de kleine vrouw: met deze kledingstukken lijk je een stuk langer

Mode & trends door Chloe

Met een gemiddelde lengte in Nederland van 1,75m zijn we het langste volk ter wereld en word je dus al snel als ‘klein’ beschouwd als je de 1,65 net niet haalt. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een modellenlengte. Aangezien langer worden vrijwel onmogelijk is en niemand gelukkig wordt van een leven lang op hakken, hebben we hier de beste modetips verzameld waarmee je een stuk langer lijkt. 

lijk langerLees ook: Dit is jouw guide naar een duurzame garderobe

High waist broek

Korte beentjes? Draag dan een high waisted broek. Deze broek zorgt ervoor dat je benen veel langer lijken. Vooral in combinatie met een croptop of kort jasje kan het je lengte een boost geven. Hoe hoger de broek hoe langer je benen lijken. 

 

Tuck it in

Door je T-shirt in je broek of rok te dragen wordt je taille geaccentueerd. Dat is precies wat je wil, want ook daardoor lijken je benen een stuk langer. Vooral in combinatie met een high waist broek schiet je de lucht in.

 

Klein maar fijn

Aangezien je niet groot bent doe je er niet goed aan door met grote prints en accessoires te gaan werken. Hierdoor lijk je alleen nog maar kleiner. Gebruik dus smalle riemen en draag kleding met kleine printjes.

 

Hakken en plateauzolen

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar wel de enige waardoor je ook echt een paar centimeter erbij sprokkelt: hakken. Ben je geen fan van hakken? Probeer dan gympen met hoge zolen. Tegenwoordig is er genoeg keus!

 

De eenkleurige outfit

Ook door een outfit te dragen in dezelfde kleur wordt je lijf als het ware uitgerekt. Vind je dit een beetje saai? Kies dan voor kleuren in dezelfde tinten of speel met verschillende materialen. Draag in ieder geval geen donkere broek met een lichte top als je langer wilt lijken. Door het grote contrast wordt je lichaam in tweeën gedeeld waardoor je kleiner lijkt.

 

Een V-hals

Met je kledingkeuze kan niet alleen je benen, maar ook je bovenlichaam langer doen lijken. Bijvoorbeeld met een V-hals. Hiermee verleng je je hals waardoor je dus langer lijkt. Simple as that.

 

Even een kleine disclaimer: er is natuurlijk niks mis met klein. Klein, maar fijn! 

Lees ook: De beste vintage shops in Antwerpen

Beeld: Getty Images